fbpx

Stakingen leveren weinig problemen op

Volgens een woordvoerder van de NS hebben de stakingen van FNV Spoor weinig opgeleverd. In Zwolle zouden treinen volgens de normale dienstregeling rijden en in Den Haag zijn uiteindelijk 20 treinen uitgevallen. Volgens de NS reed 93% van de treinen vanmorgen op tijd en dat is niet anders dan een normale ochtendspits. Aan de staking van FNV Spoor deden naar schatting ongeveer 35 medewerkers mee.

Trein nieuws

Reizigers waren vermoedelijk goed geïnformeerd, aangezien de overlast leek mee te vallen op station Den Haag. Verder heeft de NS en stakend personeel koffie, thee en koek uitgedeeld op het station om reizigers tegemoet te komen.

Geen beweging

Volgens FNV Spoor zit er al anderhalf jaar geen beweging in de gesprekken met de NS. Zij zijn vel tegen de krimpplannen van de NS, omdat hiermee banen verdwijnen en de concurrentiepositie van de NS verzwakt. Daarbij pleit FNV Spoor al ruime tijd voor 2 conducteurs op dubbeldekkers, maar lijkt NS voorkeur te geven aan bezuinigingen i.p.v. veiligheid en arbeidsomstandigheden.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl