Schade aan treinen door Graffiti

Trein nieuws

Een graffatispuiter heeft sinds de zomerperiode 17 treinen van NS op het rangeerterrein in Haarlem ondergespoten met graffiti en zijn handtekening ‘W A U’. Dit deed hij met een zuurhoudende verf, waardoor de eigen verflaag van de trein wordt aangetast. De NS schat de herstelwerkzaamheden op ongeveer 400 duizend euro en kan de treinen in de tussentijd niet gebruiken op het spoor.

Trein nieuws

Een woordvoerder van de NS laat weten dat zij naast de materiële schade balen van de hinder voor reizigers. Door de herstelwerkzaamheden kunnen de treinen niet worden opgenomen in de dienstregeling en is er minder capaciteit beschikbaar. Bij 3 treinen is de schade dermate ernstig dat ze geschuurd en overgespoten moeten worden.

Onderzoek

De politie heeft de klopjacht naar de dader ingezet en dreigt videobeelden te verspreiden als de dader zich niet voor 1 november 2017 meldt. Dit heeft de Officier van Justitie in Haarlem besloten n.a.v. de aangerichte schade en om escalatie te voorkomen. Om privacyredenen blijft het beeldmateriaal voorlopig verborgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!