Rokende InterCity en wisselstoring tussen Zwolle en Lelystad

Maandagavond hadden reizigers op het traject tussen Zwolle en Lelystad twee keer last van vertraging. Zo moesten er aan het begin van de avond rond 18:00 uur uit de trein worden gehaald, doordat de InterCity door nog onbekende redenen begon te roken. Toen de problemen rond 21:00 uur waren verholpen was het nog lang niet voorbij, want rond 22:00 uur werd er een wisselstoring gemeld en was er opnieuw geen treinverkeer mogelijk.

Trein nieuws

Rokende InterCity

De defecte trein kwam tot stilstand op het traject tussen Lelystad en Swifterband, waarna 250 reizigers uit de trein moesten worden gehaald. De overstap op vervangend busvervoer verliep niet voorspoedig door de grote hoeveelheid reizigers, fietsen en bagage. Rond 21 uur werd het naastgelegen spoor vrijgegeven door ProRail en was de meeste overlast verholpen.

Wisselstoring

Het was echter nog niet voorbij voor de reizigers tussen Zwolle en Lelystad, want rond 22:00 uur werd er een wisselstoring gemeld. Opnieuw was er op een deel geen treinverkeer mogelijk en moesten reizigers rekening houden met een uur extra reistijd.

Reizigers op Twitter

Reizigers hebben hun frustratie massaal geuit op Twitter en Sociale Media.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl