ProRail: 3 weken geen treinen op Amersfoort Centraal

Treinreizigers zullen de komende zes jaar aanzienlijke hinder ondervinden van langdurige werkzaamheden op het spoor, met als een van de grootste projecten een buitendienststelling van maar liefst 3 weken op station Amersfoort Centraal, een belangrijk knooppunt in Nederland.

John Voppen, de topman van ProRail, benadrukt de noodzaak van deze werkzaamheden, aangezien veel spoortrajecten het einde van hun levensduur naderen. In vergelijking met vier jaar geleden is het aantal spoorprojecten gestegen tot 40 á 50 procent. Voor het jaar 2024 staan meer dan 400 spoorprojecten op de planning.

“Reizigers zullen vooral merken dat we het hele jaar door werken en niet meer alleen in bepaalde periodes,” aldus ProRail-manager Martijn Blokker.

Impact op Amersfoort Centraal

Vanaf donderdag 4 juli tot en met maandag 19 augustus voert ProRail intensieve werkzaamheden uit aan de sporenbundels bij Amersfoort Centraal. Gedurende deze periode, voornamelijk tussen zaterdag 13 en zondag 28 juli, zullen er geen treinen rijden van en naar Amersfoort.

De omvang van het project omvat de vervanging van ongeveer 5 kilometer spoor, verwijdering van 42 wissels met terugplaatsing van 29 nieuwe wissels, en de vervanging van tientallen kilometers aan kabels. Daarnaast zal het spoor van de PON-lijn, waar wekelijks autovervoer naar leverancier Pon plaatsvindt, worden aangepakt.

Vervangend busvervoer voor treinreizigers

Met dagelijks ongeveer 40.000 reizigers die gebruikmaken van Amersfoort Centraal, wat neerkomt op 4 procent van de dagelijkse passagiers op dit knooppunt, zal gedurende de gehele periode busvervoer worden geregeld voor treinreizigers.

De betrokken partijen werken momenteel intensief samen om een naadloze overgang te waarborgen. “Meestal hebben we de puzzel wel één à twee weken van tevoren klaar. We raden reizigers in ieder geval aan de hele periode de reisplanner in de gaten te houden,” adviseert een woordvoerster van NS.

Internationaal treinverkeer

Het internationale treinverkeer zal ook gedurende deze periode volgens een aangepaste dienstregeling opereren. De NS verzekert reizigers ervan dat ze op de hoogte zullen worden gebracht van de aangepaste op- en uitstapstations. De ingrijpende werkzaamheden maken deel uit van een grootschalig initiatief om het Nederlandse spoornetwerk te moderniseren en de levensduur van cruciale trajecten te verlengen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Het zomerseizoen markeert het einde van een tijdperk voor treinreizigers vanuit Nederland naar Zwitserland, met de aankondiging dat de dagelijkse treindienst van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel niet langer zal worden voortgezet. De Duitse spoorwegen hebben...

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Pin It on Pinterest