PON en NS ontwikkelen duurzaam vervoer app Hely

Om duurzaam reizen te bevorderen gaat NS samen met PON werken aan mobiele app Hely. Met Hely willen beide partijen het delen van elektrische voertuigen stimuleren. Hierbij moet je denken aan elektrische deelauto’s, -scooters en -fietsen. NS staat achter het idee om treinreizen te combineren met deelvervoer. Daarbij is steeds minder parkeergelegenheid in drukke steden. De behoefte aan deelvervoer neemt toe en hier willen NS en PON op in springen. Doel is om het gebruik van deelvervoer zo eenvoudig mogelijk te maken.

Hely voor deelvervoer

Het aantal elektrische auto’s neemt toe, maar dit wordt nog niet tot zijn volle potentieel gebruikt. Wanneer reizigers hun voertuigen delen scheelt dit in parkeerplaatsen, uitstoot en kosten. Met het mobiliteitsinitiatief willen de partijen deelvervoer zo makkelijk maken als gebruik van een eigen auto of fiets. Ook de OV fiets zal worden meegenomen in het verhaal.

Duurzame toekomst met Hely

Alles zal inzichtelijk zijn in een handige app, waarbij gebruikers met een vast abonnement gebruik kunnen maken van de verschillende beschikbare voertuigen. Hely lijkt hiermee een stap naar een duurzame toekomst, waarin voertuigen massaal worden gedeeld. Naar verwachting kan één deelauto meer dan 10 particuliere auto’s vervangen. Voor de kortere ritten zullen fietsen en scooters de oplossing zijn.