OVpay: reizen, in- en uitchecken met bankpas/pinpas

Het was even wachten, maar vanaf 31 januari 2023 is het dan eindelijk mogelijk om met de bankpas/pinpas in te checken. Na diverse succesvolle experimenten, waarvoor honderden reizigers zich hebben aangemeld is dan eindelijk groen licht gegeven om de bankpas grootschalig in te zetten als geldig vervoersbewijs.

Voordeel is dat je altijd een kaartje bij de hand hebt, geen saldo meer hoeft op te laden en zelfs per mobiel kan in- en uitchecken. Voor abonnementhouders is het nog niet mogelijk om deze te koppelen aan de pinpas, dus die zullen voorlopig nog van de OV Chipkaart gebruik moeten maken.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, hoef je als eigenaar van een bankpas niets te activeren. Er is eveens geen toestemming noodzakelijk om te reizen met de betaalpas. Zoals een betaling in een supermarkt, maakt de pinpas, bankpas of mobiel gebruik van de NFC-chip en verrekend op deze manier de gemaakte kosten. Wilt je toch inzicht houden in de gemaakte reizen en kosten? Dan kan je een account aanmaken bij NS en de bankpas koppelen, zodat je de reizen kan monitoren.

 OV Pay Reizen Pinpas Bankpas

Wanneer is OVpay beschikbaar?

Vanaf 31 januari 2023 is OVpay beschikbaar voor reizen binnen Nederland en kan je in- en uitchecken met de bankpas.

Voor wie is OVpay geschikt?

In- en uitchecken met de pinpas is handig, wanneer je incidenteel of spontaan met het Openbaar Vervoer reist. Zo heb je altijd een geldig vervoersbewijs bij de hand en hoef je niet in de lange wachtrij bij de NS kaartautomaten te staan voor het opladen van saldo of een geldig treinkaartje.

Wat moet je doen om te kunnen reizen met OVpay?

Op 31 januari zal het voor iedereen met een geldige pinpas mogelijk zijn om te reizen met OVpay. In- en uitchecken is mogelijk zonder extra toestemming of activatie.

Hoe kan ik mijn reizen inzien?

Door een bankpas te koppelen aan een account van Mijn NS kan je gemaakte reizen en kosten inzien.

Hoe veilig is OVpay?

Inchecken en uitchecken met de bankpas is even veilig als betalingen in de supermarkt en werkt op een vergelijkbare manier. Heb je toch een gemaakte reis in jouw account staan, die per ongeluk is geregistreerd of helemaal niet is gemaakt? Neem dan contact op met NS om geld terug te vragen.

Vanaf 31 januari 2023 is OVpay beschikbaar voor reizen in Nederland. Inchecken en uitchecken kan met de bankpas of pinpas zonder activatie

 

Ontvang acties

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders