ÖBB Nightjet: 100.000 reizigers in nachttrein naar Wenen en Innsbruck

Een jaar geleden vond de nachttrein zijn terugkeer in Nederland. Inmiddels meldt NS dat al 100.000 reizigers van het traject gebruik hebben gemaakt en hiermee is de gloednieuwe verbinding een groot succes. Hiermee zal de nachttrein dus nog zeker even blijven rijden tussen Nederland en Oostenrijk.

Vertraging en Subsidie

Bij de berekening van het aantal reizigers zijn ook de reizigers van en tot Duitsland meegeteld. Reizigers die retour reizen vanuit Nederland en terugkeren per nachttrein zijn dubbel geteld. Daarbij heeft de nachttrein helaas veel last gehad van vertraging en is dit één van de verbeterpunten voor komend jaar.

Verder wordt er 6.7 miljoen euro aan subsidie uitgetrokken voor het behouden van de verbinding. Het is onduidelijk in hoeverre het traject afgelopen jaar winstgevend is geweest, maar vast staat dat NS doorgaat met de exploitatie. Mogelijk dat de capaciteit voor de nachttrein langzaam wordt opgeschroefd. De trein bestaat momenteel uit één slaaprijtuig, twee ligrijtuigen en twee zitrijtuigen. Hiermee is de trein bijna altijd volgeboekt, terwijl er nog best een aantal rijtuigen kunnen worden aangekoppeld.

 

Ontvang acties

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders