NS & Vakbonden bereiken nieuwe cao-afspraken

Op vrijdag 29 maart hebben de vakbonden FNV, VVMC, CNV en VHS een onderhandelingsresultaat bereikt met NS over nieuwe cao-afspraken. Dit resultaat zal nu worden voorgelegd aan de leden van de vakbonden. Indien de leden instemmen, zal de cao met terugwerkende kracht ingaan op 1 januari 2024 en lopen tot 1 maart 2025.

Belangrijkste punten onderhandelingsresultaat

  • Looptijd: De cao heeft een looptijd van 1 januari 2024 tot 1 maart 2025.
  • Loonstijging: Er is overeengekomen dat de gemiddelde loonsverhoging 6,6% bedraagt. Deze stijging komt voort uit een afgesproken loonsverhoging van 4%, met een bodem van 240 euro bruto per maand.
  • Eenmalige uitkering: NS wenst medewerkers te stimuleren om bij het bedrijf te blijven werken. Daarom zullen collega’s die gedurende het hele jaar bij NS hebben gewerkt een eenmalige uitkering ontvangen die kan oplopen tot 1500 euro bruto.
  • Zware beroepen: NS en de vakbonden zullen gezamenlijk vaststellen welke functies worden beschouwd als ‘zware beroepen’.
  • Werken in de nacht: Medewerkers ouder dan 63 jaar krijgen uiterlijk bij de dienstregeling van 2027 de mogelijkheid om vrijwillig te worden vrijgesteld van nachtdiensten.
  • Reiskosten: De reiskostenregeling wordt vereenvoudigd en verbeterd, waarbij meer kilometers zullen worden vergoed.
  • Uitzendkrachten: Uitzendkrachten die 18 maanden bij NS hebben gewerkt, krijgen een contract voor onbepaalde tijd aangeboden.
  • Werkgelegenheidsgarantie: De werkgelegenheidsgarantie wordt verlengd tot 1 januari 2028.

De vakbonden zullen nu de afspraken voorleggen aan hun leden. Als de leden instemmen, zal de cao met terugwerkende kracht ingaan vanaf 1 januari 2024.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest