NS staking in december 2016 verboden

Trein nieuws

De aangekondigde stakingen van het NS personeel is verboden door de voorzieningsrechter uit Breda. Volgens de rechter is het nog te vroeg om te staken en moet de NS meer tijd krijgen om de problemen op te lossen/te reageren. Medewerkers van de NS mogen daarom t/m 06 januari niet meer staken. Daarbij treft de staking vlak voor de feestdagen niet alleen het bestuur van de NS, maar duizenden reizigers.

Trein nieuws

De VVMC had de NS een ultimatum gesteld, waarop zij inhoudelijk moesten reageren. Dit is echter nooit gedaan, waarop zij de staking gerechtvaardigd vonden. Een woordvoerder van de NS betoogde echter dat er nooit sprake was van een duidelijk ultimatum, is er vanwege grote kerstevenementen en risico plekken weinig politie beschikbaar voor grote groepen mensen massa’s die stilstaan op perrons en zijn in principe alle afspraken met het personeel volgens de richtlijnen.

Werk is volgens richtlijnen

Machinisten en conducteurs zouden niet tevreden zijn met de huidige werkpakketten, omdat zij dagelijks het ‘rondje om de kerk’ maken. Zij willen meer diversiteit in hun routes en werkzaamheden en dragen dit als reden aan om te staken. De NS heeft deze werkpakketten echter volgens de richtlijnen opgezet en staat open voor verbetering, maar een staking is wellicht te voorbarig (aangezien deze pakketten pas sinds september in zijn gegaan).

Aan de andere kant is een staking mogelijk de enige weg voor medewerkers om het bestuur van de NS te laten meewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!