NS helpt TU Delft met in elkaar zetten van beademingsapparaten

Trein Nieuws Nederland 2020
Monteurs van NS die normaal gesproken aan het onderhoudt van treinen werken zetten zich in voor de zorg. Zo werken zij de komende tijd mee aan een project, waarbij zij beademingsapparaten maken voor het Erasmus MC ziekenhuis. In de eerste instantie gaat het om 80 voedingen die de stroomvoorziening verzorgen voor de beademingsapparaten.

Studenten TU Delft

Het idee komt vanuit een studententeam van TU Delft, waarna het ministerie van VWS direct 80 apparaten heeft besteld. Diverse bedrijven in Nederland doen mee aan de oproep, waarbij NS dus de voeding voor de apparaten aanlevert. De studenten assembleren vervolgens het volledige apparaat, waarna zij deze aan ziekenhuizen leveren.De monteurs van NS werken dagelijks aan elektrische systemen, zoals airco’s, wielstellen of deuren en hebben daarmee alle kennis in huis om me te helpen aan deze klus. De inkoop van de materialen zal NS verhalen, maar de werkuren zijn voor eigen rekening.

NS Werkplaats

Verder werken de monteurs van NS hard aan de modernisering van dubbeldekkers. Ook deze werkzaamheden gaan gewoon door zoals gepland. NS merkt dat medewerkers energie en een goed gevoel krijgen van het participeren aan dergelijke projecten in deze tijd. In totaal zouden zij ongeveer 500 voedingsapparaten per week kunnen produceren.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!