NS gaat zwartrijders sneller bekeuren

Een proef in de randstad is de afgelopen maanden erg succesvol gebleken en daarom gaat de NS dit middel landelijk inzetten. De gegevens van zwartrijders worden digitaal opgevraagd, waardoor een conducteur direct alle gegevens voor zich heeft. Op deze manier gaat het bekeuren van een zwartrijder veel sneller en wekt dit geen onnodige irritaties op. In sommige gevallen is een conducteur wel 20 minuten bezig, terwijl het proces met deze nieuwe methode maximaal 3 minuten hoeft te duren.

Trein Geweld

NS Boete al na 2 werkdagen op de deurmat

De boete ligt met de digitale methode al na 2 werkdagen op de deurmat. Volgens een woordvoerder duurt het momenteel enkele weken, voordat de boete  en weten sommige zwartrijders niet eens meer wat er is gebeurd.

NS hoopt aantal zwartrijders terug te dringen

Met de nieuwe methode hoopt de NS het aantal zwartrijders terug te dringen. Het proces is versneld en de boete ligt al binnen 2 werkdagen op de deurmat, waardoor reizigers direct inzicht hebben in de gevolgen van hun vergissing. Daarbij is er veel minder ruimte voor escalatie, omdat de conducteur enkel het rijbewijs hoeft te scannen en de bon moet uitdraaien.

Zwartrijders zorgen gemiddeld 2 keer per dag voor agressie in de trein.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!