NS: 2300 banen weg vanwege Corona

Hoewel er op dit moment nog 63 vacatures openstaan bij NS moeten er 2300 banen verdwijnen in de komende 5 jaar. De Nederlandse Spoorwegen verwachten en forse economische krimp en daardoor minder reizigers. Ook de Coronamaatregelen hebben een flinke impact gehad op de inkomsten, wat er toe heeft geleidt dat het bedrijf 1,4 miljard euro moet besparen.

Crisis en reisgedrag

Volgens de voorspellingen van het bedrijf zal het reisgedrag de komende jaren veranderen en komen we in een economische crisis. Pas na 2024 verwacht NS weer de reizigersaantallen van 2019 te halen. Om financieel gezond te blijven moet het bedrijf bezuinigen. Hiervoor is de krimp van 2300 medewerkers noodzakelijk. In dezelfde periode gaan 2500 medewerkers met pensioen.

NS wilt dat medewerkers met een vast contract blijven. Wel kan het zijn dat een deel van de medewerkers ander werk moet gaan doen. Verder heeft het bedrijf niet de intentie om werknemers gedwongen te ontslaan. Daarom zoekt het bedrijf naar oplossingen. Hiervoor zullen zij binnenkort met een voorstel komen.

Trein Nieuws 2020

FNV geschrokken

Het is nog onduidelijk waar de hardste klappen gaan vallen. Op het hoofdkantoor en bij conducteurs heerst de grootste onrust. In de komende periode zal duidelijk worden of de onrust terecht is. Vakbond FNV is geschrokken van de plannen. “NS wil feitelijk de rekening van de Coronacrisis bij de medewerkers neerleggen”, aldus woordvoerder Henri Janssen.

Daarbij is de vakbond bang dat de werkdruk van medewerkers die mogen blijven nog verder stijgt, terwijl deze op dit moment al te hoog is.

 

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders