Nachttrein van Amsterdam naar Wenen

Eerder melde wij dat de nachttrein zijn terugkeer zou vinden eind 2020, maar dit is vanwege de huidige omstandigheden uitgesteld. Zowel de NS als de OBB (Oostenrijkse spoorwegen) zien op dit moment geen noodzaak voor de spoorlijn en stellen dit graag uit naar een nog onbekende datum in 2021.

Uitstel van nachttrein naar Wenen

Vanwege de huidige Coronamaatregelen reizen er bijna geen reizigers op internationale trajecten. Pas wanneer het aantal reizigers weer aantrekt willen beide vervoerders de nachttrein van Amsterdam naar Wenen opstarten. Naar verwachting zal dit ergens rond half 2021 zijn, maar dit is (helaas) niet met zekerheid te zeggen.

Eigenlijk rijden er vanaf 2016 al geen nachttreinen meer vanuit Nederland, vanwege een gebrek aan populariteit. Toch bleef het aantal reizigers jaarlijks stijgen en is de internationale trein op dit moment populairder dan ooit. Duurzaamheid, comfortabele treinen en concurrerende tarieven zijn hiervoor belangrijke succesfactoren. Het was dan ook wachten tot de nachttrein zijn introductie weer zou doen in Nederland.

Sinds vorig jaar rijdt de nachttrein naar Wenen vanaf Brussel. Het plan was om deze verbinding in december 2020 door te trekken naar Amsterdam. Helaas zal dit nog heel even op zich moeten laten wachten.

Trein naar Wenen

Toch met de trein naar Wenen? Er zijn op dit moment treinen van ICE International richting Duitsland, waarna je op de directe trein naar Wenen kan stappen. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 59 euro bij boekingen 2 tot 4 maanden voor vertrek.

 

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders