Nachttrein van Amsterdam naar Wenen

Eerder melde wij dat de nachttrein zijn terugkeer zou vinden eind 2020, maar dit is vanwege de huidige omstandigheden uitgesteld. Zowel de NS als de OBB (Oostenrijkse spoorwegen) zien op dit moment geen noodzaak voor de spoorlijn en stellen dit graag uit naar een nog onbekende datum in 2021.

Uitstel van nachttrein naar Wenen

Vanwege de huidige Coronamaatregelen reizen er bijna geen reizigers op internationale trajecten. Pas wanneer het aantal reizigers weer aantrekt willen beide vervoerders de nachttrein van Amsterdam naar Wenen opstarten. Naar verwachting zal dit ergens rond half 2021 zijn, maar dit is (helaas) niet met zekerheid te zeggen.

Eigenlijk rijden er vanaf 2016 al geen nachttreinen meer vanuit Nederland, vanwege een gebrek aan populariteit. Toch bleef het aantal reizigers jaarlijks stijgen en is de internationale trein op dit moment populairder dan ooit. Duurzaamheid, comfortabele treinen en concurrerende tarieven zijn hiervoor belangrijke succesfactoren. Het was dan ook wachten tot de nachttrein zijn introductie weer zou doen in Nederland.

Sinds vorig jaar rijdt de nachttrein naar Wenen vanaf Brussel. Het plan was om deze verbinding in december 2020 door te trekken naar Amsterdam. Helaas zal dit nog heel even op zich moeten laten wachten.

Trein naar Wenen

Toch met de trein naar Wenen? Er zijn op dit moment treinen van ICE International richting Duitsland, waarna je op de directe trein naar Wenen kan stappen. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 59 euro bij boekingen 2 tot 4 maanden voor vertrek.

 

Ontvang acties

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders