Nachttrein van Amsterdam naar Wenen

Eerder melde wij dat de nachttrein zijn terugkeer zou vinden eind 2020, maar dit is vanwege de huidige omstandigheden uitgesteld. Zowel de NS als de OBB (Oostenrijkse spoorwegen) zien op dit moment geen noodzaak voor de spoorlijn en stellen dit graag uit naar een nog onbekende datum in 2021.

Uitstel van nachttrein naar Wenen

Vanwege de huidige Coronamaatregelen reizen er bijna geen reizigers op internationale trajecten. Pas wanneer het aantal reizigers weer aantrekt willen beide vervoerders de nachttrein van Amsterdam naar Wenen opstarten. Naar verwachting zal dit ergens rond half 2021 zijn, maar dit is (helaas) niet met zekerheid te zeggen.

Eigenlijk rijden er vanaf 2016 al geen nachttreinen meer vanuit Nederland, vanwege een gebrek aan populariteit. Toch bleef het aantal reizigers jaarlijks stijgen en is de internationale trein op dit moment populairder dan ooit. Duurzaamheid, comfortabele treinen en concurrerende tarieven zijn hiervoor belangrijke succesfactoren. Het was dan ook wachten tot de nachttrein zijn introductie weer zou doen in Nederland.

Sinds vorig jaar rijdt de nachttrein naar Wenen vanaf Brussel. Het plan was om deze verbinding in december 2020 door te trekken naar Amsterdam. Helaas zal dit nog heel even op zich moeten laten wachten.

Trein naar Wenen

Toch met de trein naar Wenen? Er zijn op dit moment treinen van ICE International richting Duitsland, waarna je op de directe trein naar Wenen kan stappen. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 59 euro bij boekingen 2 tot 4 maanden voor vertrek.

 

Mis niks!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Toename in NS abonnementen sinds begin Corona

Voor het eerst sinds het begin van Corona ziet NS weer een toename in NS abonnementen. Dit vanwege de versoepeling van het reisadvies dat afgelopen maand door het kabinet is afgegeven. Het treinverkeer is weer voor iedereen en NS ziet direct een lichte stijging in...

Nachttrein van Amsterdam naar Zurich in 2021

Nachttrein van Amsterdam naar Zurich in 2021

Onlangs melden wij dat het traject per nachttrein van Amsterdam naar Wenen weer is hersteld. Om het allemaal nog mooier te maken zal er vanaf december 2021 ook een nachttrein tussen Amsterdam en Zürich rijden. Het stimuleren van duurzame reisalternatieven gaat de...

Met Openbaar Vervoer naar Scheveningen

Met Openbaar Vervoer naar Scheveningen

Met het mooie weer in aankomst richt NS haar peilen op de verbetering van de verbinding tussen Den Haag en Scheveningen. Zeker met mooi weer reizen duizenden Nederlanders massaal naar het strand. Helaas kiezen strandgangers te vaak voor de auto, in plaats van het...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders