Modernisering station Almere Centrum

Station Almere Centrum werd geopend op 30 mei 1987. Met de komst van de Floriade in Almere in 2022 wordt ook het treinstation onder handen genomen. Daarnaast beschikt het centrum van Almere ondertussen over een modern stadshart en loopt het saaie en futloze treinstation achter. Vanaf september 2020 zal er daarom hard worden gewerkt aan de modernisering. Hiervoor slaan ProRail, NS, gemeente Almere en provincie Flevoland de handen in één.

Werkzaamheden station Almere Centrum

In september 2020 wordt eigenlijk alles op en rondom het station aangepakt. Zo worden er nieuwe winkels, puien en een plafond geplaatst. Daarnaast wordt er gewerkt aan een overzichtelijke passage tussen het Stationsplein en het Mandelaplein.Ter modernisering krijgt het stalen frame een nieuwe verflaag en wordt er op perrons rust gecreëerd met nieuwe meubilair. Hierbij moet worden gedacht aan nieuwe houten bankjes, windschermen, een wachtruimte, betonnen zitplaatsen en groene eilanden. Tevens zullen er zonnepanelen worden toegevoegd aan het dak van het station.

Stationskwartier

Het onderhoud en de modernisering is onderdeel van project Stationskwartier. Het Stationskwartier moet een aantrekkelijke entree zijn voor de stad met voldoende woonruimte, groenvoorzieningen en werkgelegenheid.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!