Minder hinder bij werkzaamheden

Afgelopen week heeft Minister van Infrastructuur Sharon Dijksma bekend gemaakt dat reizigers minder overlast moeten ondervinden bij werkzaamheden aan het spoor. Dit komt na een bericht van NS-topman Roger van Boxtel die heeft aangegeven dat er volgend jaar op meer plekken zal worden gewerkt aan het spoor. Er moest daarom snel worden gezocht naar een oplossing om de overlast terug te dringen.

Veiligheidsregels doorgeschoten

Reizigersorganisaties hebben al vaker aangegeven dat de veiligheidsregels zijn doorgeschoten. Zo zou het treinverkeer op alle sporen van een traject worden stilgelegd voor kleine klussen, terwijl dit overbodig is. Langzaam rijden zou in de meeste gevallen al volstaan. Hierdoor zullen er minder treinen uitvallen, hebben reizigers minder hinder bij werkzaamheden en zal de klanttevredenheid mogelijk stijgen. Daarbij zouden verschillende innovaties werkzaamheden moeten versnellen en worden werkzaamheden in het vervolg minimaal 5 jaar van tevoren gepland i.p.v. 3 jaar.

Rover is tevreden

Reizigersorganisatie ROVER is tevreden met de maatregelen, maar zou graag nog willen zien dat er normen worden gesteld aan de hoeveelheid hinder/vertraging/overlast die reizigers mogen ondervinden aan werkzaamheden.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl