fbpx

Machinist ontslagen wegens drugsgebruik

Afgelopen week bleek dat de tot stilstand gekomen trein bij de Salland-Twentetunnel helemaal niet was veroorzaakt door een technische storing, maar vanwege het onwel worden van de machinist na drugsgebruik. Een woordvoerder van de NS laat in een reactie weten hier niet verder op in te kunnen gaan, wegens privacy redenen. Verschillende bronnen melden in ieder geval dat het zou gaan om gebruik van cocaïne.

Spoorveiligheid

Veiligheidssysteem

De veiligheid van reizigers zou nooit in het geding zijn geweest door de actie van de machinist. Het veiligheidssysteem op het spoor bij de Salland-Twentetunnel heeft direct ingegrepen toen de machinist onwel werd, waardoor de trein tot stilstand kwam. Daarbij werd het brandalarm van de tunnel in werking gezet, doordat er een stilstaande trein in de tunnel aanwezig was. Hierdoor werden alle hulpdiensten opgeroepen en brak er paniek uit onder de reizigers.

De NS deed in eerste instantie melding van een technische storing, maar kwam er later achter dat de machinist onwel was geworden. Onderzoek heeft later uitgewezen dat de oorzaak lag bij drugsgebruik. De machinist is vanwege het zerotolerancebeleid op staande voet ontslagen.

Werknemers pleiten voor drugstests

Verschillende werknemers hebben gepleit voor de een drugstest voor alle machinisten, omdat zij de veiligheid in gevaar zouden brengen met drugsgebruik. Volgens een woordvoerder van de NS is dit echter niet toegestaan zonder aanleiding en vraagt hij zich af of heb uberhaubt zin heeft, aangezien het hier om een moment opname gaat.

Tip van anonieme tipgever

Volgens het AD (Algemeen Dagblad) zou de NS niet uit zichzelf naar buiten zijn gekomen met dit nieuwsbericht en werd het zelfs internet verzwegen. Pas na een anonieme tip aan het AD zou een woordvoerder hebben bekend dat de machinist onwel was geworden vanwege zijn drugsgebruik.

De tipgever vond het ontoelaatbaar dat dit werd verzwegen en heeft daarom de media ingeschakeld.

“Je hebt te maken met de veiligheid van reizigers. Daar moet je transparant in zijn” – Tipgever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl