John Voppen opvolger van Pier Eringa bij ProRail

ProRail Voppen

Het was al veel eerder aangekondigd, maar per 1 december is het dan eindelijk zover. John Voppen neemt de plaats over van Pier Eringa bij ProRail. Het komt niet als een verassing, want Voppen  heeft de afgelopen maanden al meegelopen als interim directeur. Hij werkt al sinds 2005 bij ProRail en als Chief Operational Manager (COO) sinds 2016. Hiermee zou Voppen  de ideale opvolger zijn voor Eringa die dit in zijn termijn uitstekend heeft gedaan.

Over John Voppen

Sinds 2005 is Voppen al werkzaam bij ProRail. Hij werkte in deze tijd als consultant voor Accenture en studeerde Technisch Management aan de Universiteit van Twente. Later werd hij overgenomen door ProRail als directeur Verkeersleiding. In 2016 werd Voppen benoemd tot COO en heeft hij problemen als de beperkte capaciteit, betrouwbaarheid, continuïteit en duurzaamheid aangepakt. Deze factoren blijven ook in de komende jaren nog erg belangrijk, waardoor John Voppen de aangewezen man is bij ProRail.

Wisseling van BV naar ZVO

Eind 2018 werd duidelijk dat het kabinet ProRail wilde omvormen van BV naar ZVO. Dit houdt in dat ProRail onder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zal vallen. Pier Eringa heeft vervolgens in maart 2019 aangegeven hier geen voorstander van te zijn en niet beschikbaar stelde als topman van ProRail bij een bestuurshervorming.

COO en CFO

Doordat Voppen doorschuift naar CEO van ProRail komt de positie van COO open te staan. Hiervoor werd Ans Rietstra benoemd. Zij is in de afgelopen jaren als directeur Projecten verantwoordelijk geweest voor verschillende grote projecten. Denk hierbij aan het invoeren van Spoorboekloosrijden en het moderniseren van treinstations in Nederland.

CFO Hans van Leeuwen blijft op zijn positie en is hernoemd als Financieel Directeur.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!