Internationale trein naar Songfestival 2020 in Rotterdam

ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vragen Europese landen om met de trein te komen in 2020. Alles in het kader van van duurzaam reizen en het terugdringen van CO2-uitstoot. Het songfestival wordt in 2020 in Rotterdam georganiseerd. Met het verbeteren van verbindingen en mogelijkheden voor grote internationale evenementen zou Europa samen kunnen werken aan duurzaam reizen.

Twee miljoen extra Internationale Treinreizigers

Op korte afstanden wil Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) winnen van het vliegtuig op reistijd en prijs. Zo wordt de internationale trein een concurrerend alternatief voor reizigers. Hiervoor moet nog veel gebeuren. Denk aan de verbinding met bestemmingen in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Engeland.In de komende jaren wilt van Veldhoven twee miljoen extra reizigers verleiden om te kiezen voor de internationale trein. Deze zou zij graag wegtrekken bij het vliegverkeer. Hiermee draagt NS een steentje bij aan het behalen van doelen uit het Europees klimaatakkoord.

Ambitie van ProRail in 2040

Spoorbeheerder ProRail kijkt verder dan Nederland. In 2040 wilt ProRail het spoornetwerk zo aantrekkelijk hebben gemaakt dat reizigers tot afstanden van 800 kilometer kiezen voor de trein. Volgens een woordvoerder moet is dit mogelijk en is dit de grootste bijdrage die ProRail kan leveren aan een duurzame samenleving.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!