In de toekomst wil je natuurlijk gebruik blijven maken van station Schiphol. Daarom investeert het Rijk, ProRail, NS, Schiphol en Vervoerregio Amsterdam een half miljard euro in de modernisering van het station. Volgens ProRail zal de verbouwing waarschijnlijk in 2022 beginnen. Rond 2025 kunnen zij de laatste werkzaamheden afronden.

Meer over ProRail: https://goedkoop-treinkaartje.nl/onderwerp/prorail

Overlast voor reizigers

Reizigers zullen regelmatig last hebben van verbouwingen. Doordat perrons, roltrappen en bepaalde delen worden afgesloten voor de verbouwingen. Op dit moment maken 95 duizend reizigers dagelijks gebruik van het treinstation. NS schat het aantal reizigers over tien jaar op 130 duizend. Aanpassingen aan het station zijn daarom broodnodig.

Wat moet er gebeuren?

Om het treinstation te verbouwen zullen de horecagelegenheden moeten worden verplaatst. Daarbij krijgt Schiphol een fietsenstalling met 500 plekken. Tevens wordt een wandelgang naar de aankomsthal en het nieuwe busstation gerealiseerd.

Op het huidige moment lopen vliegtuig- en treinreizigers dwars door elkaar heen. Met de nieuwe wandelgangen zullen reizigers worden gescheiden voor een soepeler verloop.