Gratis InterRail voor jongeren

De parlementsleden van het Europees parlement overwegen een voorstel om jongeren een gratis InterRail aan te bieden, wanneer zij 18 jaar oud worden. Op deze manier zouden zij het Europees treinverkeer een boost willen geven en Europa weer aantrekkelijk willen maken. Jongeren zouden op deze manier de voordelen van Europa inzien, vrienden over de grens maken en nieuwe landen, steden en culturen ontdekken.

InterRail door Europa

Of het voorstel daadwerkelijk zal worden uitgevoerd is nog maar de vraag. Jaarlijks worden er 5 miljoen jongeren 18, waardoor het om een aanzienlijke kostenpost gaat. Een lotingssysteem behoort dan ook tot de mogelijkheden, maar dit zou natuurlijk ook een verkeerd effect op jongeren kunnen hebben.

Wat is een InterRail?

Met een InterRail pas kunnen reizigers een maand lang door heel Europa reizen. Hierbij betaalt men een vast tarief, waarna er onbeperkt kan worden gereisd per trein. Jaarlijks maken ongeveer 300 000 reizigers hier gebruik van. De volledige InterRail door Europa kost € 479, maar er zijn ook betaalbare (light) varianten verkrijgbaar.

Meer informatie? Kijk op:

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!