GoVolta: plannen voor goedkope trein Amsterdam – Berlijn vertraagd

GoVolta, het spoorbedrijf dat een directe treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn wilde aanbieden voor slechts tien euro, heeft aangekondigd dat het plan een jaar vertraging heeft opgelopen. De vertraging wordt toegeschreven aan een geschil met een onderaannemer.

Vertraging van een jaar

Spoorbedrijf GoVolta is naar het schijnt in conflict geraakt met de onderaannemer die verantwoordelijk was voor het verkrijgen van de benodigde licentie om de treindienst op het traject van Amsterdam naar Berlijn te realiseren. Nu blijkt dat het de onderaannemer niet lukt zal GoVolta de licentie met een jaar vertraging zelf proberen te bemachtigen.

De obstakels rond de licentie hebben ertoe geleid dat GoVolta haar ambitieuze plannen niet tijdig kan verwezenlijken. De nieuwe richtdatum voor de start van de treindienst is april volgend jaar.

10 euro + extra kosten

Het bedrijf heeft aangekondigd dat de tickets voor de treinverbinding vanaf tien euro verkrijgbaar zullen zijn, maar benadrukt dat er extra kosten kunnen zijn, zoals voor bagage en het reserveren van zitplaatsen. Dit concept, geleend van lowbudgetluchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en EasyJet, wordt door GoVolta toegepast.

Het is duidelijk dat het streven naar goedkope treinreizen naar Berlijn veel interesse heeft gewekt, maar dat er nog enige vertraging zal zijn voordat reizigers kunnen profiteren van deze betaalbare optie.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest