Goedkope treinkaartjes voor jongeren vanaf 1 september

NS Jongeren Dagkaart Daluren

Vanaf 1 september is het dan eindelijk zover! De eerder aangekondigde goedkope treinkaartjes voor jongeren verkoopt NS voor € 7,50, waarmee jongeren van 12 t/m 18 jaar oud onbeperkt in de daluren en het weekend kunnen reizen. Opmerkelijk is dat de kaart enkel geldig is in treinen van NS. Bij een overstap naar een andere vervoerder moeten reizigers opnieuw een treinkaartje kopen. De NS Dagkaart voor jongeren koop je online of via de app van NS.

Dal Voordeel Jongeren

Ook sprak NS eerder over een abonnementsvorm, waarmee zij structureel voordelig kunnen reizen. In een reactie laat een woordvoerder van NS weten dat er op dit moment geen behoefte is aan een NS Dal Voordeel abonnement voor jongeren. Het reisgedrag zou door Corona zijn veranderd, waardoor er slechts behoefte is aan dagkaarten.

Onderzoek goedkope treinkaartjes voor jongeren

Uit een onderzoek bleek dat jongeren de trein te duur vinden voor een dagje uit, evenementen of sportwedstrijd. Hierdoor krijgt de auto uiteindelijk de voorkeur boven de trein. Om dit tegen te gaan en duurzaam reizen onder jongeren te stimuleren heeft NS een nieuw reisproduct ontwikkeld.

Geldigheid in treinen NS

De goedkope treinkaartjes voor jongeren zijn alleen geldig in treinen van NS. Volgens een woordvoerder van NS hebben zij geprobeerd afspraken te maken met regionale vervoerders in Nederland, maar wilde zij hier niet in meegaan.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!