Goederentrein met chemische stoffen ontspoord in Washington

Afgelopen week is een goederentrein met chemische stoffen ontspoord in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Hierbij zijn ruim 10 wagons met NatriumHydroxide ontspoord geraakt op ongeveer 5 kilometer afstand van het Witte Huis. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er stoffen vrijgekomen, maar kunnen deze geen grote schade veroorzaken. Tevens zijn er geen gewonden gevallen en heeft zelfs de machinist het treinongeluk in Washington overleefd.

Treinongeluk Washington

Inwoners Washington tegen uitbreiding spoorwegen

Al jaren protesteren inwoners van Washington tegen de uitbreiding van spoorwegen in de stad. Zij zijn bang voor meer goederentreinen, overlast en treinongelukken als deze. Uiteraard zorgt ook dit ongeluk weer voor ophef en natuurlijk niet geheel onterecht. Het bestuur van Washington wilt de spoortunnel uitbreiden, waarmee de capaciteit van het treinverkeer omhoog gaat.

Goederentrein in Washington

De goederentrein bestond uit 3 locomotieven en 175 wagons. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Onderzoek zal daarom moeten uitwijzen hoe de goederentrein ontspoord is geraakt.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!