Geluidsoverlast in Deventer in woonwijk naast spoor

Belangengroep Deventer Spoort is het helemaal zat en houdt in samenwerking met Gemeente Deventer een enquete onder 3000 huishoudens uit de omgeving langs het spoor. Het spoor doorkruist al jaren de stad, maar aan klachten werd nooit wat gedaan. Daarbij wordt het spoor door Deventer steeds meer bereden door werkzaamheden aan de Betuwelijn in Duitsland, waardoor zelfs goederentreinen door de stad rijden. Ook laat in de avond of vroeg in de ochtend denderen treinen door Deventer en belangengroep Deventer Spoort is het zat en heeft al jarenlang geen medewerking van ProRail gehad.

Goederentreinen door Deventer

Naast de zware trillingen van goederentreinen is het gekrijs van ijzer-op-ijzer één van de zwaarst wegende factoren. Daarnaast maken omwonende zich zorgen over gevaarlijke stoffen die door de stad worden vervoerd. Een groot aantal huizen ligt direct aan het spoor, waardoor een klein ongeluk met gevaarlijke stoffen al een grote ramp kan veroorzaken.

Ijzeren spoorbruggen

Door de ijzerenspoorbruggen die in Deventer zijn geplaatst wordt de meeste overlast veroorzaakt. Hierdoor nemen de geluidsoverlast en het aantal trillingen aanzienlijk toe, maar ProRail heeft niets gedaan met klachten van omwonende. Zij voelen zich machteloos en hopen dat Gemeente Deventer hier iets aan kan doen. Helaas is belangengroep Deventer Spoort bang dat de economische belangen voor de belangen van omwonende gaan.

Twitter

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!