fbpx

Geen toeslag op HSL-lijn buiten de spits

Tijdelijk hoeft er geen toeslag te worden betaald buiten de spitsuren voor reizigers die gebruik maken van treinen op de hogesnelheidslijn. Dit heeft de NS afgelopen week bekend gemaakt. Eerder heeft Minister Dijksma aangekondigd dat reizigers geld moeten terugzien voor boetes die de NS ontvangt en met deze maatregel lijkt dit werkelijkheid te worden. Hoelang de maatregel van kracht is kan niet worden gezegd, maar deze zal in het najaar van 2017 van kracht gaan.

Geen toeslag Rotterdam – Schiphol (najaar 2017)

De regeling zal enkel gelden in de daluren voor het traject tussen Rotterdam en Schiphol. Reizigers kunnen in het najaar van 2017 besparen op een toeslag van € 2,40, maar hoelang dit gaat duren is nog onbekend. Een woordvoerder van de NS spreekt over een ‘Kortingsexperiment’, terwijl uit eerdere berichten naar voren kwam dat de reizigers op de HSL een vergoeding zouden ontvangen voor de wanprestaties.

Reizigersorganisatie Rover is blij met de maatregel en pleit al langere tijd voor een afschaffing van de toeslag op het traject. Puur omdat er vaak een meerprijs wordt betaald, terwijl treinen overvol zijn en uit de dienstregeling worden gehaald.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl