Fiets weer mee in de trein vanaf 1 juli

Reizigers mogen de fiets vanaf 1 juli weer meenemen in treinen van NS. Wel verzoekt NS reizigers om de fiets aan te melden via je de website van NS of de mobiele app. Zo kunnen andere reizigers zien of er nog voldoende plek is voor fietsen. Daarbij zijn fietsen in zomermaanden juli en augustus niet alleen in de daluren toegestaan, maar ook in de spitsuren.

Aanmeldservice van NS nog niet af

Wanneer er teveel fietsen in de trein aanwezig zijn is het voor reizigers lastiger om voldoende afstand te houden. Met de versoepeling van maatregelen blijft de anderhalve meter afstand en een verplicht mondkapje belangrijk.

De aanmeldservice is in het leven geroepen om reizigers en NS inzicht te geven in het aantal fietsen in de trein. Zo weet je vooraf of er plaats is voor de fiets in de trein. Hoewel de aanmeldservice op dit moment nog niet actief is, hoopt NS dit zo snel mogelijk te realiseren. Ontwikkelaars zullen mogelijk na 1 juli nog bezig zijn met het ontwikkelen van de aanmeldservice.

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders