Eurostar naar Londen is sterk alternatief voor vliegtuig

Afgelopen dinsdag 20 februari is de eerste Eurostar vanuit Londen gearriveerd op Amsterdam Centraal. Hiermee wil NS International een sterk alternatief bieden voor vliegtuigpassagiers. Een weekendje weg, stedentrip of zelfs een dagje shoppen wordt op deze manier wel heel verleidelijk. Vanaf april 2018 rijden er elke dag 2 treinen van Eurostar naar Londen St. Pancras. Met een reistijd van minder dan 4 uur wordt de strijd aangegaan met luchtvaartmaatschappijen op het traject van Amsterdam naar Londen. Het voordeel van de trein is comfort, reisgemak, niet vroegtijdig inchecken en de directe verbinding van centrum naar centrum.

Eurostar Traject

Zakelijk erg aantrekkelijk

Ook voor zakelijke reizigers van Amsterdam naar Londen lijkt de trein het ideale vervoersmiddel. Zo kunnen reizigers vlak voor vertrek instappen en onderweg in alle rust doorwerken. Daarbij hebben zij geen transfer nodig van en naar de luchthaven, aangezien de trein van het ene naar het andere centrum reist.

Oponthoud door paspoortcontrole

Doordat er in Nederland geen officiële paspoort controle is, wordt de reis voorlopig onderbroken op station Brussel-Zuid (Midi). Volgens NS Topman Roger van Boxtel dient de minister van Justitie en Veiligheid dit in orde te maken en te regelen. De NS gaat er vanuit dat dit eind volgend jaar is geregeld. Tot dan zullen er dagelijks 2 Eurostar treinen rijden, maar dit zal in de toekomst vermoedelijk worden uitgebreid

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl