European Sleeper: Nachttrein van Brussel naar Praag met tussenstops

Vandaag kondigt het Nederlands-Belgische spoorbedrijf European Sleeper een uitbreiding aan van hun nachttreindienst van Brussel naar Berlijn. Deze uitbreiding omvat nu ook routes naar Dresden en Praag, waardoor reizigers rechtstreeks vanuit Brussel naar Tsjechië kunnen reizen.

Brussel – Antwerpen – Amsterdam – Berlijn – Dresden – Praag

Sinds de lancering in mei 2023, biedt de European Sleeper al een dienst aan van Brussel via Antwerpen en Amsterdam naar Berlijn. Vanaf vandaag worden deze routes verder uitgebreid, waardoor passagiers naast Berlijn ook kunnen reizen naar Dresden, Bad Schandau, Decin, Usti nad Labem, en uiteindelijk Praag, de Tsjechische hoofdstad.

De nachttrein zal drie keer per week opereren, op maandag, woensdag en vrijdag, met vertrek vanuit Brussel-Zuid. De reistijd van Brussel naar Praag bedraagt ongeveer 16 uur. De trein vertrekt om 19:22 uur vanuit Brussel, stopt rond 6 uur ’s ochtends in Berlijn en arriveert kort voor 11 uur in Praag. Terugreizend vertrekt de trein uit Praag rond 18 uur, om de volgende dag rond 9:30 uur in Brussel aan te komen.

Recente testrit

European Sleeper heeft recentelijk een testrit uitgevoerd naar Praag om de verlengde route te valideren. Ze verwachten dat ongeveer 40 procent van de reizigers vanuit Brussel en Amsterdam de uitgebreide route naar Dresden of Praag zal benutten.

Blij met nieuwe route en toekomstplannen

Elmer van Buuren, medeoprichter van European Sleeper, verklaarde: “We zijn verheugd om de nieuwe verbinding naar Praag te introduceren, slechts een jaar na de lancering van onze eerste dienst van Brussel naar Berlijn. Ons doel is om jaarlijks nieuwe routes toe te voegen.” Voor de toekomst wordt ook een route Amsterdam – Brussel – Barcelona overwogen, mogelijk in 2025 of 2026.

Naast European Sleeper, biedt ook de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB een vergelijkbare route van Brussel naar Berlijn, zij het via een andere route met tussenstops in onder meer Keulen, Bonn en Frankfurt. Nightjet biedt ook diensten naar Wenen vanuit Brussel.

Ontvang acties

Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Hannover, de vaak over het hoofd geziene hoofdstad van Nedersaksen, is een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden. Deze stad biedt een unieke mix van rijke geschiedenis, uitgestrekte parken en tuinen, een bruisend cultureel leven en een verrassend moderne...

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Pin It on Pinterest