European Sleeper: Nachttrein van Brussel naar Praag met tussenstops

Vandaag kondigt het Nederlands-Belgische spoorbedrijf European Sleeper een uitbreiding aan van hun nachttreindienst van Brussel naar Berlijn. Deze uitbreiding omvat nu ook routes naar Dresden en Praag, waardoor reizigers rechtstreeks vanuit Brussel naar Tsjechië kunnen reizen.

Brussel – Antwerpen – Amsterdam – Berlijn – Dresden – Praag

Sinds de lancering in mei 2023, biedt de European Sleeper al een dienst aan van Brussel via Antwerpen en Amsterdam naar Berlijn. Vanaf vandaag worden deze routes verder uitgebreid, waardoor passagiers naast Berlijn ook kunnen reizen naar Dresden, Bad Schandau, Decin, Usti nad Labem, en uiteindelijk Praag, de Tsjechische hoofdstad.

De nachttrein zal drie keer per week opereren, op maandag, woensdag en vrijdag, met vertrek vanuit Brussel-Zuid. De reistijd van Brussel naar Praag bedraagt ongeveer 16 uur. De trein vertrekt om 19:22 uur vanuit Brussel, stopt rond 6 uur ’s ochtends in Berlijn en arriveert kort voor 11 uur in Praag. Terugreizend vertrekt de trein uit Praag rond 18 uur, om de volgende dag rond 9:30 uur in Brussel aan te komen.

Recente testrit

European Sleeper heeft recentelijk een testrit uitgevoerd naar Praag om de verlengde route te valideren. Ze verwachten dat ongeveer 40 procent van de reizigers vanuit Brussel en Amsterdam de uitgebreide route naar Dresden of Praag zal benutten.

Blij met nieuwe route en toekomstplannen

Elmer van Buuren, medeoprichter van European Sleeper, verklaarde: “We zijn verheugd om de nieuwe verbinding naar Praag te introduceren, slechts een jaar na de lancering van onze eerste dienst van Brussel naar Berlijn. Ons doel is om jaarlijks nieuwe routes toe te voegen.” Voor de toekomst wordt ook een route Amsterdam – Brussel – Barcelona overwogen, mogelijk in 2025 of 2026.

Naast European Sleeper, biedt ook de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB een vergelijkbare route van Brussel naar Berlijn, zij het via een andere route met tussenstops in onder meer Keulen, Bonn en Frankfurt. Nightjet biedt ook diensten naar Wenen vanuit Brussel.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest