Eerste directe trein naar Londen vertrokken

Maandag 26 oktober was het dan eindelijk zover! De eerste directe trein naar Londen St. Pancras vertrok vanaf Amsterdam en Rotterdam. Met de directe verbinding is een reistijd van ongeveer 3,5 uur mogelijk vanaf Rotterdam Centraal. Helaas zullen de treinen van Eurostar voorlopig nog niet vol zitten, want reizigers moeten vanwege de maatregelen 14 dagen in quarantaine bij aankomst.

Directe trein naar Londen eindelijk vertrokken

NS en het kabinet hebben zich jaren ingezet voor de directe trein van Nederland naar Londen. Nu is het dan eindelijk zover en wordt de wereld geteisterd door Corona. Op mandag 26 oktober was het dan eindelijk zover. De eerste directe trein vertrok om 07:47 uur vanaf Amsterdam. Met een tussenstop op Rotterdam Centraal rijdt de trein via België door naar het Verenigd Koninkrijk.

Op de stations in Nederland zijn speciale ticket- en ID controles ingericht. Reizigers dienen dan ook 45 tot 60 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders