Drukste maand ooit voor Eurostar naar Londen

De Eurostar naar Londen heeft in augustus 2019 zijn drukste maand ooit gekend. In totaal zou Eurostar meer dan een miljoen reizigers hebben vervoerd. Voornamelijk toeristen van buiten Europa zouden steeds vaker de internationale trein kiezen om zich binnen Europa te verplaatsen. Mogelijk door de verbetering van de verbinding en de bewustwording van duurzaam reizen.

Eurostar Nederland

Eurostar Amsterdam – Londen

Eurostar rijdt sinds 2018 met twee directe verbindingen tussen Amsterdam en Londen. In juni 2019 werd hier een derde trein aan toegevoegd. Reizigers moeten op het huidige moment nog stoppen op de heenreis in België voor een grenscontrole. In 2020 wordt deze mogelijk opgeheven, waarmee de reistijd naar ongeveer 4 uur gaat. Op de terugreis van Londen naar Amsterdam is dit reeds het geval. Ook de prijs van treintickets naar Londen gaat dan vermoedelijk van €59 naar €40. Op dit moment zijn treinkaartjes op de heenreis nog €59, maar zijn deze voor de terugreis wel al verkrijgbaar voor €40.

Mogelijke fusie Eurostar en Thalys

Onlangs hebben de Franse Spoorwegen (SNCF) bekend gemaakt Eurostar te willen fuseren met Thalys. De fusie zou met ongeveer twee jaar worden gerealiseerd om het reizigers makkelijker te maken. Zo kan de dienstregeling soepeler en is slechts één treinticket nodig bij een eventuele overstap.

SNCF heeft een meerderheidsbelang in beide treindiensten. Het bedrijf hoopt met de fusie een duurzaam alternatief te kunnen bieden voor het vliegtuig en de bus. Het fusieproject heeft daarom “Green Speed Project”.