Directe trein naar Londen vanaf 26 oktober 2020

Goed nieuws voor het internationaal treinverkeer! Vanaf 26 oktober 2020 rijdt er dagelijks vanaf Amsterdam en Rotterdam Centraal een directe trein naar Londen. Eerder was een grenscontrole op station Brussel-Zuid noodzakelijk met een verlengde reistijd als gevolg.

Om dit te veranderen was een 4 landencontract noodzakelijk tussen Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Verder is de grenscontrole nu verplaatst naar het opstapstation. Niet alleen vermindert dit de totale reistijd, maar ook het tarief van treinkaartjes naar Londen St Pancras is verlaagd. Zo zijn treinkaartjes naar Londen vanaf 1 september 2020 verkrijgbaar vanaf 46 euro per enkele reis (2e klas) en is de reistijd verkort naar 3.29 uur.

Flexibiliteit voor trein naar Londen

Ook Engeland heeft het stimuleren van duurzaam reizen hoog op de agenda staan. Hierdoor is niet alleen de reistijd en prijs van de treinreis verkort, maar ook de flexibiliteit verhoogt en zijn treintickets al 6 maanden voor vertrek te boeken. Eerder kon dit slechts 3 tot 4 maanden voor de gewenste reisdatum.

Om reizigers meer flexibiliteit te bieden op het traject kunnen alle tickets voor de Eurostar tot 14 dagen voor vertrek kosteloos worden geannuleerd. Dit geldt in de eerste instantie voor treinreizen geboekt voor de periode van 1 september t/m 31 december 2020.

Trein Londen

Vliegtuig of trein naar Londen?

NS hoopt met de gewijzigde voorwaarden een sterke concurrent te zijn voor vliegreizen van Amsterdam naar Londen. Zo is de reistijd minimaal en kom je aan in hartje centrum, terwijl je voor het vliegtuig nog een transfer nodig hebt. Ook de prijs is sterk concurrerend, waardoor NS en Eurostar niet alleen een alternatief lijken te bieden voor zakelijke reizigers. Reizigers met recreatieve doeleinde hebben nu ook een voordelige en duurzaam reisalternatief.

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders