Sinds 31 maart 2019 rijdt Thalys vanaf Amsterdam Centraal met een directe verbinding naar Disneyland Parijs. Eerder stopte de populaire internationale trein op station Gare du Nord in Parijs, maar nu wordt ook de mogelijkheid geboden om met de trein naar vliegveld Charles de Gaulle in Parijs en Disneyland Parijs te reizen.

Meer reizigers in Internationale treinen

Afgelopen jaar is het aantal reizigers dat koos voor de internationale trein fors gegroeid en NS zet deze lijn graag door. Het aantal reizigers steeg in 2018 met 10% in vergelijking met 2017. NS wilt alle verbindingen in een straal van 700 kilometer verbeteren om te concurreren met de auto en het vliegtuig. Positief voor NS is dat bedrijven steeds vaker kiezen voor het duurzame vervoersmiddel en zal dit in de komende jaren nog meer toenemen.

Naast Parijs is NS ook al enige tijd bezig met het verbeteren van de trein naar Berlijn en de Eurostar naar Londen. Zo zal er vanaf juni een derde directe trein van Amsterdam CS naar Londen vertrekken, maar laat de snelle verbinding naar Berlijn nog even op zich wachten.