Buffels: NS Dieseltreinen van Nijmegen naar Amerikahaven

Trein Nieuws
In 1993 heeft NS 53 Diesseltreinstellen besteld met als naam Dieselmaterieel ’90 (DM ’90) en bijnaam “Buffel”. Ondertussen rijden treinen in heel Nederland op spoor met bovenleidingen, waardoor de diesellocomotieven nutteloos zijn geworden. Twee jaar geleden werden alle treinstellen op 2 na aan de Roemeense Spoorwegen verkocht. In maart 2018 werd duidelijk dat de Roemenen er eigenlijk geen zin meer in hadden, waarop NS een rechtszaak is begonnen. De rechter heeft NS uiteindelijk in het gelijk gesteld, waarmee de treinen weer eigendom zijn van NS.

Werkzaamheden ProRail

De treinstellen stonden geparkeerd op een rangeerterrein bij Nijmegen. ProRail moet echter werkzaamheden verrichten op het rangeerterrein en dreigde daarom met boetes voor NS. Het was vervolgens geen makkelijke klus om voor 2,5 kilometer aan treinstellen een geschikte plaats te vinden.Hiervoor is NS uiteindelijk terechtgekomen bij de oude ACT-containerterminal van de Amerikahaven. De Buffels zullen hier in vijf rijen naast elkaar worden geparkeerd voor onbepaalde tijd. Het is namelijk nog onduidelijk wat er met de treinen gaat gebeuren. Mogelijk wordt er gezocht naar een geschikte koper.

Buffel cadeau aan Spoorwegmuseum

Evenals de Kameel die in juni 2019 werd overgedragen, mocht kreeg ook de Buffel een plaats in het spoorwegmuseum. In augustus 2019 werd een Buffel overgedragen aan het Spoorwegmuseum te Utrecht en is deze te zien voor bezoekers.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!