Brandende trein rijdt onbemand door het Zwarte Woud in Duitsland

Op het spoor in Duitsland vond een opmerkelijke situatie plaats. Een speciale reparatielocomotief van Deutsche Bahn vloog in brand en reed langs diverse stations in de omgeving van het Zwarte Woud. De machinist was uit de trein gesprongen, waarop de locomotief onbestuurbaar met snelheden variërend van 30 tot 50 kilometer per uur door het Zwarte Woud in Duitsland reed. Bekijk de video!

Brandende reparatietrein in het Zwarte Woud

Het ging om een speciale reparatietrein op het spoor richting Offenburg. In totaal zou de trein ongeveer 28 kilometer hebben afgelegd. Onder begeleiding van de brandweer is de trein in de buurt van Gengenbach tot stilstand gebracht. Hiervoor werd hij naar een zijspoor geleid en gestopt met remblokken.

De brandende trein in het Zwarte Woud was dwars door diverse treinstations in de regio gereden. Hiervoor moesten hulpdiensten passagiers waarschuwen en leverde het spectaculaire momenten op. Het treinverkeer werd direct stilgelegd, waardoor reizigers tijdelijk gebruik moesten maken van vervangend busvervoer.

Hoe de hele situatie tot stand is gekomen zal onderzoek moeten uitwijzen. Zo zal DB gebruik maken van de ‘zwarte doos’ van de trein en zal de machinist worden verhoord. Hij heeft tot op heden nog geen verklaring afgelegd.

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders