fbpx

Binnenkort minder plaats in trein

Reizigers klagen in de spits al langer over overvolle treinen, maar binnenkort zou dit weleens dagelijkse kost kunnen worden. De oude gele Mat-64 treinen zullen uit de dienstregeling worden gehaald, waardoor er 5000 minder plaatsen beschikbaar zijn op het Nederland spoor. Hierdoor zal het waarschijnlijk vaker voorkomen dat reizigers moeten staan in de trein i.p.v. zitten. Dit komt voornamelijk doordat de vervangende/nieuwe treinstellen nog niet af zijn.

Volgens reizigersorganisatie ROVER is het zorgelijk dat de zitplaatsen verdwijnen en verwijt de NS dat het de planning niet op orde heeft. Voornamelijk omdat het aantal reizigers in 2015 is blijven groeien is het belangrijk dat er voldoende zitplaatsen beschikbaar zijn. In de spits zou het weleens dringen kunnen worden voor veel reizigers, omdat er gewoon te weinig zitplaatsen beschikbaar zijn.

Angst zit er goed in bij de NS

Volgens ROVER is de NS als de dood om een fout te maken. Dit zou komen door het Fyra-debacle, waarbij de NS een fout heeft gemaakt die uiteindelijk miljoenen heeft gekost na een schikking met de wederpartij. Daarbij is het voor veel reizigers onduidelijk waarom de gele Mat-64 treinen niet gewoon doorrijden tot de vervangende treinstellen in gebruik kunnen worden genomen, maar dit zal wel met onderhoud/vergunningen te maken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl