Alle zitplaatsen vanaf 1 juli weer in gebruik

Vanaf woensdag 1 juli nemen vervoerders alle zitplaatsen in het Openbaar Vervoer weer in gebruik. Zo mogen Nederlanders ook voor niet-noodzakelijke reizen de trein gebruiken. Wel moeten we de spits nog zoveel mogelijk vermijden. Hiervoor zoekt het kabinet naar mogelijkheden rondom de openingstijden van hogescholen, universiteiten en grotere attracties, zoals musea, pretparken en speeltuinen.

Beperkt risico

Volgens het Outbreak Management Team neemt het besmettingsrisico beperkt toe met de versoepeling van maatregelen. Wel adviseren zij de spits en drukte zoveel mogelijk te vermijden. Daarbij blijven mondkapjes verplicht en mogen reizigers niet staan om de drukte in voertuigen te beperken.

Studenten in spits

Om de drukte in de spits te minimaliseren gaat het kabinet in gesprek met vertegenwoordigers van scholengemeenschappen. Ondanks dat studenten weer met de trein mogen reizen in de spits, kijkt men naar aangepaste lestijden.

 

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders