Agenten in burger mee me trein in Frankrijk

Afgelopen week heeft in Frankrijk een wetswijziging plaatsgevonden, waardoor het mogelijk is om gewapende agenten in burger een trein te laten beveiligen. Eerder werden agenten in uniform al toegelaten in de trein, maar nu zullen er ook agenten in burger meereizen. De wetswijziging is één van de maatregelen die zijn genomen na de aanslagen in Parijs.

Beveiliging in trein

Een woordvoerder van de Franse spoorwegen geeft aan dat de agenten in burger niet zullen opvallen en puur bedoeld zijn om treinen in Frankrijk veiliger te maken. Zij zullen niet in elke trein aanwezig zijn, maar circuleren steekproefgewijs rond in de treinen van Frankrijk. Uiteraard wel op trajecten met een hogere prioriteit, die mogelijk doelwit zijn van aanslagen.

Thalys wordt ook bewaakt

Naast de Franse treinen zal ook de Thalys in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk worden beschermd door de agenten in Burger. Naast deze maatregel krijgen de Franse spoorwegen ook 30 speciaal getrainde honden en 20 profilers tot hun beschikking. De profilers zijn getraind op het opsporen van verdachte personen.

Bent u het eens met deze maatregelen? Deel uw mening hieronder!

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl