fbpx

Aanpak van bedalaars in trein werkt

Afgelopen jaar hebben reizigers veel overlast gehad van bedelaars in de trein en daarom moest er wat aan worden gedaan. In het eerste kwartaal van 2017 werden er gemiddeld 175 meldingen per week gemaakt van bedelaars in de trein, terwijl dit er op het huidige moment nog maar 25 per week zijn. Volgens een woordvoerder van de NS komt dit door de nieuwe aanpak van de NS, waarbij politie en de spoorwegen samenwerken om de bendes te stoppen.

Trein nieuws

Nieuwe aanpak

Eerder moesten conducteurs bij het betrappen van bedelaars uit de trein om aangifte te doen, waardoor reizigers uiteindelijk de dupe waren en vertraging ondervonden. Bij de nieuwe aanpak worden undercover veiligheidsmedewerkers van de NS ingezet om de bedelaars aan te houden, zodat zij samen met de bedelaar van de trein kunnen en reizigers geen vertraging oplopen. De veiligheidsmedewerkers in burger werden ingezet op probleemtrajecten en had direct effect.

Bedelaar bendes

Bedelaars in treinen schijnen vaak deel uit te maken van een georganiseerde Oost-Europese bende, waarbij veel winst wordt gemaakt. Soms vragen zij gewoon om geld, terwijl er ook gevallen bekend zijn van briefjes en het verkopen van zakdoekjes. In 2015 regende het klachten en sindsdien is de NS actief bezig geweest met het bestrijden van het probleem.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl