5 Rechtstreekse Eurostar treinen naar Londen

Sinds de eerste rit in april is het aantal reizigers op het traject tussen Amsterdam en Londen met 130 duizend gestegen. Deze stijging willen NS en Eurostar aanhouden en hebben als doel gesteld om in 2020 dagelijks 5 directe Eurostar treinen te laten rijden tussen Amsterdam en Londen. Op het huidige moment zijn er dagelijks 2 directe verbindingen voor reizigers, in juni 2019 zal dit aantal worden verhoogd naar 3 directe verbindingen en eind december 2019 zal de 4e en mogelijk een 5e worden toegevoegd.

Extra Eurostar in juni 2019

De vertrektijden van de treinen worden vanaf juni 2019 vastgesteld op 7:16, 11:04 en 17:16. De 4e en 5e rit worden pas in december toegevoegd. NS en Eurostar hopen hierdoor nog meer reizigers aan te trekken. In een half jaar is het aantal reizigers gestegen met 130 duizend. Dit zou volgens een woordvoerder van NS komen doordat reizigers de trein nu boven het vliegtuig verkiezen. Daarbij richten bedrijven zich steeds meer op duurzaam zakelijk vervoer en zullen ook zakelijke reizigers van Amsterdam en Rotterdam kiezen voor de Eurostar als duurzame manier van reizen.

NS is naast de verbinding naar Londen nog bezig met een snelle verbinding met Berlijn, maar dit zal nog even duren.

Grenscontrole

Het moet in de komende jaren mogelijk worden om een directe treinverbinding tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk te hebben zonder grenscontrole, maar dit laat nog even op zich wachten. Voorlopig is er enkel vanuit Londen naar Rotterdam en Amsterdam een snelle verbinding mogelijk, omdat er bij de terugreis geen grenscontrole nodig is. Naar Rotterdam doet u er dan slechts 3 uur over en naar Amsterdam 03:40 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!