Tag: zwolle

Treinen rijden zachter rondom tunnel Hanzelijn

Rondom de Drontermeertunnel op de Hanzelijn remmen machinisten tegenwoordig af, zodat reizigers minder last hebben van het drukverschil dat ineens ontstaat. Doordat de trein met hoge snelheid de tunnel in rijdt ontstaat er een drukverschil, waardoor passagiers last krijgen van hun oren. Het probleem werd direct al aangekaart na de opening van het traject tussen Almere en Zwolle, maar er is tot op heden nog geen oplossing voor gevonden. Wel remmen machinisten nu af vlak voor de tunnel, zodat de overlast minimaal is voor de reizigers op de Hanzelijn.

Hanzelijn

Geruchten over slechte constructie blijken niet waar

almere, hanzelijn, machinisten, prorail, zwolle

Lees verder

Trein botst op betonblok bij Beilen

Afgelopen week is een trein op een betonblok gebotst op een spoorwegovergang bij Beilen. De NS vermoed dat iemand dit met opzet heeft gedaan en gaat aangifte doen van vandalisme. De machinist zag het betonblok op het spoor liggen, maar kon niet meer op tijd stoppen. De schade aan de trein valt mee, maar het heeft wel voor veel vertraging gezorgd rondom Assen en Zwolle.

Betonblok op spoor bij Beilen

assen, beilen, betonblok, vertraging, zwolle

Lees verder

Treinstel van rijdende trein spontaan losgekoppeld

Afgelopen week is een treinstel van een stoptrein tussen Zwolle en Utrecht spontaan losgekoppeld. De trein had op dat moment ruim 500 passagiers aan boord en reed in de buurt van Nijkerk. Op het moment dat het treinstel spontaan werd losgekoppeld trad het veiligheidssysteem direct in werking. Hierdoor remde het treinstel af en waren de reizigers buitengevaar. Een woordvoerder van de NS verklaarde later dat de treinstellen waarschijnlijk spontaan zijn losgekoppeld, maar dat dit nog zal worden onderzocht.

Verder heeft de NS direct extra personeel ingezet en vervangend busvervoer geregeld voor de gestrande reizigers. Zij hebben ruim een uur vertraging opgelopen, maar zijn er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zal het voorval gaan onderzoeken en de oorzaak van het incident achterhalen. Bij het ongeluk is uiteindelijk niemand gewond geraakt en de passagiers zijn verder niet in gevaar geweest.

Het treinverkeer heeft tot het eind van de morgen last gehad van vertraging, maar kon aan het begin van de middag de reguliere dienstregeling weer oppakken.

ILT, trein, treinstel, utrecht, zwolle

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!