Tag: zelfrijdende trein

Reizigers enthousiast over zelfrijdende trein

ProRail Voppen
Tussen 12 en 17 februari is een proef gedaan met een zelfrijdende trein op het traject Groningen – Buitenpost. Enthousiaste reizigers mochten meereizen met de zelfrijdende trein en bleven ook na de treinreis tevreden. Hoewel de trein automatisch reed was er wel een machinist aan boord om in te grijpen als dit nodig bleek te zijn.

prorail, zelfrijdende trein

Lees verder

Eerste zelfrijdende trein op Hanzelijn op 10 december

Sprinter SLT
Op 10 december gaat NS het eerste experiment met zelfrijdende treinen uitvoeren op de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle. Vervoerder NS voert de proef uit met Automatic Train Operation (ATO). Uiteraard zal er een machinist aanwezig zijn om in te grijpen bij problemen. Voor het experiment wordt een Sprinter Nieuwe Generatie (SNG) gebruikt. In de nacht zal de zelfrijdende trein over het spoor van de Hanzelijn rijden.

Trein Hanzelijn, zelfrijdende trein

Lees verder

Zelfrijdende trein tegen drukte op spoor

Het zal je niet zijn ontgaan, maar het is druk in de trein. Naar schatting is het spoor ‘vol’ in 2027 en daarom moet er worden gezocht naar oplossingen. Deze worden niet alleen bij de vervoerder en spoorbeheerder ProRail gezocht. Ook werkgevers en scholen kunnen meedenken aan dit maatschappelijke probleem. Toch blijft NS innoveren en doet daarom proeven met zelfrijdende treinen.

Drukte in trein, NS Innovatie, ProRail innovatie, Trein Innovative, zelfrijdende trein

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!