Tag: winterweer

20 procent minder treinen door wintersweer

Door het voorspelde winterweer heeft de NS vandaag 20% minder treinen ingezet. Echter blijkt dit in een groot deel van Nederland helaas niet nodig te zijn, maar is het voor de NS natuurlijk noodzakelijk geweest om de nodige maatregelen te treffen. Het was helaas ook niet mogelijk om de treinen alsnog volgens de normale dienstregeling te laten rijden, omdat treinen en personeel op andere plaatsen waren ingepland.

Winterdienstregeling

De vertraging heeft bij veel reizigers weer tot frustratie geleid, maar de NS heeft er uiteraard goed aangedaan om maatregelen te treffen en geen risico te lopen. Afgelopen week had de NS juist de fout gemaakt om de aangepaste- winterdienstregeling nog niet van kracht de laten komen, waardoor er veel vertraging ontstond voor reizigers. Ook hier hadden reizigers veel frustratie en terecht, omdat de NS hier juist wel de normale dienstregeling had moeten aanpassen aan de weersomstandigheden.

 

Minder treinen, trein nieuws, winterdienstregeling, winterweer

Treinen vertraagd door wintersweer

Door het winterse weer van afgelopen week hebben treinen van de NS een dag lang volgens de winterdienstregeling gereden. Deze aangepaste dienstregeling wordt ingezet bij winters- of stormachtig weer. Het aantal treinen wordt dan gehalveerd, waardoor ongelukken zouden moeten worden voorkomen. Reizigers hebben hierdoor vaak last van vertraging, maar veiligheid gaat uiteraard voor. Ook busvervoerders hadden veel last van uitval en vertraging. Zo hebben grote busvervoerders als Connexxion en Arriva een groot aantal bussen uit de dienstregeling gehaald.

Dit alles werd ingezet door de voorspelling van 2 tot 10 centimeter sneeuw die voornamelijk in het zuiden van het land zou blijven liggen. Dit is uiteindelijk uitgekomen, waardoor de maatregelen van de vervoerders terecht bleken. Op de snelweg heeft het tevens voor extra ongelukken gezorgd. Zo waren er veel problemen bij Eindhoven, Den Bosch en knooppunt De Hogt op de A2.

{mymaplocation id=183,184,324 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Aangepaste Dienstregeling, trein nieuws, Trein vertraging, winterdienstregeling, winterweer

Minister verbaasd over boosheid passagiers

De minister van infrastructuur heeft er moeite mee dat de treinreiziger boos wordt bij grote problemen van de Nederlandse Spoorwegen. Omdat het noodweer van de winter niet alleen het treinverkeer had platgelegd, maar ook de snelwegen, terwijl hier veel minder commotie over ontstaat. De minister heeft dus liever dat we of over allebei klagen of helemaal niet. Zowel stroomstoring, seinstoringen als kabel breuken kunnen het treinverkeer stilleggen en daar is niet altijd wat aan te doen, maar de gevolgen zijn vaak catastrofaal. Er zouden dus in de aanloop naar de winter al maatregelen getroffen moeten worden om dit te voorkomen en een noodplan te hebben, zodat de duizenden reizigers toch hun huis kunnen opzoeken. Toch zal dit nog een aantal jaar duren aangezien er voor de komende winter nog niet veel veranderd lijkt te zijn.

Klachten over winterweer

minister, NS, prorail, winter, winterweer

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!