Tag: winterdienstregeling

20 procent minder treinen door wintersweer

Door het voorspelde winterweer heeft de NS vandaag 20% minder treinen ingezet. Echter blijkt dit in een groot deel van Nederland helaas niet nodig te zijn, maar is het voor de NS natuurlijk noodzakelijk geweest om de nodige maatregelen te treffen. Het was helaas ook niet mogelijk om de treinen alsnog volgens de normale dienstregeling te laten rijden, omdat treinen en personeel op andere plaatsen waren ingepland.

Winterdienstregeling

De vertraging heeft bij veel reizigers weer tot frustratie geleid, maar de NS heeft er uiteraard goed aangedaan om maatregelen te treffen en geen risico te lopen. Afgelopen week had de NS juist de fout gemaakt om de aangepaste- winterdienstregeling nog niet van kracht de laten komen, waardoor er veel vertraging ontstond voor reizigers. Ook hier hadden reizigers veel frustratie en terecht, omdat de NS hier juist wel de normale dienstregeling had moeten aanpassen aan de weersomstandigheden.

 

Minder treinen, trein nieuws, winterdienstregeling, winterweer

Treinen vertraagd door wintersweer

Door het winterse weer van afgelopen week hebben treinen van de NS een dag lang volgens de winterdienstregeling gereden. Deze aangepaste dienstregeling wordt ingezet bij winters- of stormachtig weer. Het aantal treinen wordt dan gehalveerd, waardoor ongelukken zouden moeten worden voorkomen. Reizigers hebben hierdoor vaak last van vertraging, maar veiligheid gaat uiteraard voor. Ook busvervoerders hadden veel last van uitval en vertraging. Zo hebben grote busvervoerders als Connexxion en Arriva een groot aantal bussen uit de dienstregeling gehaald.

Dit alles werd ingezet door de voorspelling van 2 tot 10 centimeter sneeuw die voornamelijk in het zuiden van het land zou blijven liggen. Dit is uiteindelijk uitgekomen, waardoor de maatregelen van de vervoerders terecht bleken. Op de snelweg heeft het tevens voor extra ongelukken gezorgd. Zo waren er veel problemen bij Eindhoven, Den Bosch en knooppunt De Hogt op de A2.

{mymaplocation id=183,184,324 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Aangepaste Dienstregeling, trein nieuws, Trein vertraging, winterdienstregeling, winterweer

Adviesrapport voor NS en Prorail

Adviesrapport voor NS en Prorail

De commissie-Kuijken heeft vandaag een rapport gepresenteerd, waarin een aantal verbeterpunten zijn gegeven voor de NS en Prorail. Het komt er vooral op neer dat er beter samengewerkt moet worden. Zo ging de kritiek van de commissie-Kuijken vooral over de onderstaande punten:

  • Gedetailleerdere werkafspraken tussen de NS en Prorail.
  • Betere verslaglegging voor meer grip vanuit de tweede kamer.

De twee dienen meer samen te werken, zodat de tweede kamer een beter overzicht heeft van de situatie en weet waaraan de budgetten worden besteed. Hiermee zou de minister van infrastructuur en milieu meer grip krijgen op de spelende zaken, zodat de minister vroegtijdig kan ingrijpen. Aanleiding voor het onderzoek waren de grove winteromstandigheden van de afgelopen weken, waarin er grote chaos ontstond rondom de spoorwegen en treinreizigers. Daarbij speelde de kwestie van de falende hogesnelheidslijn, waardoor het onderwerp extreem veel in de media is geweest de afgelopen periode. De kwestie is actueler dan ooit en dit heeft er voor gezorgd dat personen van alle partijen zijn aangesproken en het onderzoek van de commissie-Kuijken.

 

NS, prorail, winter, winterdienstregeling

NS pakt de winter goed op

NS pakt de winter goed op

Hoewel het winterse weer de NS plotseling wakker schudden was de winterdienstregeling snel van kracht gekomen. Na een week lang met de winterdienstregeling te hebben gewerkt kan er gezegd worden dat deze ook daadwerkelijk succesvol is gebleken. Natuurlijk blijven er altijd treinen met vertraging en zullen er treinen uitvallen door het winterse weer. De Nederlandse Spoorwegen heeft aangekondigd dat de winterdienstregeling nog tot a.s. vrijdag(12-02-2012) zal doorgaan. Daarna zal het weer langzaam verbeteren en word de normale dienstregeling weer in gang gezet.

 

dienstregeling, NS, trein, weer, winter, winterdienstregeling

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!