Tag: Vluchtelingen in trein

Overleden migrant gevonden op dak van trein

Afgelopen week hebben medewerkers bij het Britse eindstation in Folkestone het lichaam van een overleden tiener gevonden. Deze zou waarschijnlijk op de trein zijn gesprongen, terwijl deze met hoge snelheid richting de Britse grens reed. Dit zou waarschijnlijk zijn gebeurd aan de Franse kant, waarna de trein de kanaaltunnel in reed. Vermoedelijk gaat het om een immigrant/vluchteling die illegaal het land binnen probeerde te komen. Volgens een woordvoerder van de spoorwegen is het nooit verstandig om op een trein te springen en wordt er alles aan gedaan om dergelijke incidenten te voorkomen.

Aanrijding trein

Helaas heeft niemand dit incident kunnen voorkomen, maar blijft het lastig om dit soort incidenten te voorzien. In de afgelopen maanden is de controle aanzienlijk versterkt, omdat de enorme toestroom aan vluchtelingen voor een groot deel richting de Britse grens trekt. Zelfs met de verscherpte controles is deze immigrant ongezien langs de grens gekomen, maar heeft hij het niet overleeft.

 

Aanrijding met trein, Trein aanrijding, Trein Engeland, trein nieuws, Vluchtelingen in trein

Overlast van bedelaars in trein

Op verschillende trajecten in Nederland hebben reizigers steeds vaker last van bedelaars in de trein. Het zou gaan om hele groepen die door de trein lopen met gekleurde briefjes, waarbij het vaak vaag is hoe zij aan deze briefjes komen. De bedelaars zelf spreken vaak geen Nederlands, maar dragen wel een (bijna) foutloos briefje bij zich. De groepen met bedelaars zijn tot nu toe in de trein bij Amsterdam, Breda, Den Haag en Rotterdam gesignaleerd. Uiteraard zou het goed kunnen dat u deze mensen binnenkort tegenkomt in een trein bij u in de buurt.

Briefje trein

De groep deelt eerst de briefjes uit, waarna ze weer terugkomen om geld op te halen. Daarbij geven ze aan dat ze dankbaar zij en zullen bidden voor de vrijgevigheid. Uiteraard zijn er al meerdere klachten binnengekomen bij de NS en deze gaat onderzoeken wat zij aan dit fenomeen kunnen doen. Het is nog niet bekend of de groep in het bezit is van een geldig vervoersbewijs.

{mymaplocation id=12,28,29,30,31,32,33,34,35,36,369,302,301,300,299,298,297,296,295,294,293,152,99,101 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Bedelaars in trein, trein Amsterdam, trein nieuws, trein rotterdam, Vluchtelingen in trein

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!