Tag: vervoersbewijs

Bankpas als vervoersbewijs in trein

Het papieren treinkaartje is nog maar net verdwenen, maar de NS wilt het volgende betaalsysteem alweer gaan invoeren. Voornamelijk door de grote hoeveelheid klachten van incidentele reizigers wilt de NS het proces voor de invoering van bankpassen als vervoersbewijs versnellen. Zo start de NS binnenkort een proef met passen van ABN-Ambro, waarmee reizigers hun reis zouden kunnen betalen. Op deze manier zou een persoonlijke- of anonieme OV-chipkaart bijna overbodig worden en is het voor incidentele reizigers makkelijker om met de trein te reizen.

Sinds het einde van het papieren treinkaartje zijn er al 619 klachten binnengekomen bij de klantenservice van de NS. De klachten zouden voornamelijk betrekking hebben op de borg van 10/20 euro en de aanschaf van de OV-chipkaart, terwijl de betreffende reizigers bijna geen gebruik maken van de chipkaart.

De NS gaat het laden van samenreiskorting vereenvoudigen.

bankpas, ov-chipkaart, trein, treinkaartje, vervoersbewijs

Lees verder

Proef met betaling via smartphone

Afgelopen week heeft het vervoersbedrijf Arriva bekend gemaakt dat het een proef gaat starten met een geselecteerde groep reizigers. Met de proef zouden de reizigers via de smartphone hun reiskosten kunnen betalen. De reizigers moeten hiervoor een app op de telefoon installeren, waarmee vervolgens op het begin- en eindstation hoeft te worden ingecheckt en uitgecheckt. Arriva hoopt met de proef de aanschaf en het reisgemak van een vervoersbewijs te verbeteren. Mocht de proef succesvol zijn dan staat Arriva open voor andere partijen die zich hierbij willen aansluiten.

Deze manier van betalen is in Duitsland al sinds 2010 actief en zal waarschijnlijk ook in Nederland zijn intreden vinden. Het nieuwe systeem gaat Touch en Travel heten en zal moeten worden gebruikt in de bus, tram, trein en metro. Na de vele complicaties met de OV-chipkaart is een app via de telefoon natuurlijk het ultieme betaalmiddel, omdat iedereen deze altijd bij zich heeft. De OV-chipkaart zal over 10 jaar alweer verouderd zijn en dan is de app mogelijk het volgende betaalmiddel.

arriva, betalen, proef, smartphone, vervoersbewijs

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!