Tag: vervoer

Met de trein naar Madurodam

Trein en Madurodam
Wilt u binnenkort met de trein naar Madurodam? Dan raden wij u aan om de reis van te voren goed te plannen, zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Op deze manier verzekerd u zichzelf van een geweldige dag in Madurodam en hoeft u zich geen zorgen te maken over de heen- en terugreis. 

madurodam, trein, trein madurodam, vervoer

Lees verder

Openbaar vervoer is veel te duur geworden

Openbaar vervoer te duur

Sinds januari 2013 is de ov-chipkaart in heel Nederland ingesteld, waarmee het tijdperk van de strippenkaart ten einde is gekomen. Met de strippenkaart kon men van zone naar zone reizen en merkte de reiziger geen verschil tussen de overgang van de ene naar de andere aanbieder van openbaar vervoer. Nu met de ov-chipkaart dient er overgestapt te worden en betaald de reiziger per kilometer, waardoor dit op sommige trajecten wel 15,- euro kan schelen. De maandelijkse reiskosten kunnen daardoor zomaar 150,- euro omhoog schieten wat natuurlijk onaanvaardbaar is.

Het openbaar vervoer hoort juist een betaalbare manier van reizen te zijn, terwijl dit door deze reusachtige prijsstijging totaal het tegenovergestelde is. De prijsstijging is niet alleen te danken aan de invoering van de ov-chipkaart, maar tevens door de hevige concurrentie strijd tussen aanbieders van openbaar vervoer. Hierdoor zijn er in elke regio en plaats nieuwe prijs afspraken gemaakt en valt het uiteindelijke reis bedrag veel hoger uit.

duur, openbaar, reiskosten, te, vervoer

Openbaar vervoer stakingen

Openbaar vervoer stakingen in de week van 12 december

In de week van 12 December zullen er in de drie grote steden stakingen van het openbaar vervoer plaats vinden. De stakingen zullen 24 uur lang duren en zullen het hele verkeer rondom de steden platleggen, waardoor forensen en vrijetijds-reizigers er veel last van zullen ondervinden. Om deze last te compenseren heeft de FNV-vakbond besloten om op 5 december 2011 niet te controleren op vervoersbewijzen, waardoor er de hele dag gratis gereisd kan worden in de drie grote steden. De stakingen lijken niet op te houden en zijn bedoelt om de bezuinigingen van minister Melanie Schultz van Haegen minimaal een half jaar uit te stellen.

NS, openbaar, staking, stakingen, trein, vervoer

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!