Papieren treinkaartje verdwijnt in juli 2014

Papieren treinkaartje verdwijnt in juli 2014

Vanaf juli 2014 zal het papieren treinkaartje verdwijnen en zal er alleen nog gebruik gemaakt worden van de OV-chipkaart. Verschillende belangenorganisaties waren tegen de verdwijning van het papieren treinkaartje, omdat het onvriendelijk en duurder zou zijn voor reizigers die incidenteel met de trein gaan. Organisaties als Rover en Maatschappij Voor Beter OV zijn het niet eens met de besluiten van de NS en zijn ontevreden.

De NS heeft zal nog wel een papieren OV-chipkaart verkopen die het papieren treinkaartje zal gaan vervangen. Zo kunnen toeristen en reizigers die zelden gebruik maken van de trein toch nog een vervoersbewijs kopen, maar er zal wel een toeslag van € 1,- worden gerekend voor dit vervoersbewijs.

Papieren treinkaartje gaat dan toch eindelijk verdwijnen

(meer…)

Papieren treinkaartje verdwijnt in juli 2014

Papieren treinkaartje tot eind 2013

Onlangs hebben verschillende belangen organisaties gepleit voor het behoudt van een papieren treinkaartje. Toch zal deze eind 2013 gaan verdwijnen en vervangen worden voor de wegwerp ov-chipkaart.

Papieren treinkaartje

Vanaf begin 2014 zal de wegwerp ov-chipkaart in gebruik worden genomen en zal het papieren treinkaartje verleden tijd zijn. De verschillende belangenorganisaties hebben gepleit voor behoud van het papieren treinkaartje, omdat dit voor verschillende reizigers groepen voor problemen zou kunnen zorgen. Toch wil de NS overgaan op het digitale vervoersbewijs, zodat de poortjes op de treinstations in gebruik genomen kunnen worden.

 

Trein aanbiedingen

Natuurlijk zal dit geen gevolgen hebben voor de trein aanbiedingen. Op het huidige moment maakt elke trein aanbieding gebruik van een unieke code die u online kunt omzetten in een geldig vervoersbewijs. Nog onduidelijk is hoe de trein aanbieding wordt omgezet in een wegwerp ov-chipkaart, maar dit zal pas tegen het eind van 2014 nodig zijn.