Tag: utrecht

Man met nepgeweer in trein

Afgelopen week heeft een oplettende reiziger een man met een geweer in de trein van Den Bosch naar Schiphol gesignaleerd. Hij zag een loop van een geweer uit een sporttas steken en waarschuwde direct de politie. Op station Utrecht Centraal werd de trein vervolgens tot stilstand gedwongen door de politie en bleven de deuren gesloten. Zeven mannen van de politie gingen vervolgens de trein binnen om de verdachte op te sporen. Kort daarop werd een 22-jarige man aangehouden met inderdaad een geweer in zijn tas. Nadat de man was aangehouden gingen de deuren weer open en kon de trein later weer verder rijden. De 22-jarige verdachte is meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

Man met geweer blijkt een gekostumeerd feestje te hebben gehad.

den bosch, nepgeweer, politie, schiphol, utrecht

Lees verder

Werkzaamheden bij Utrecht bijna afgerond

De werkzaamheden rondom Utrecht Centraal zijn volgens een woordvoerder van ProRail bijna afgerond. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden maandag afgerond en dan is er volgens planning 9 dagen lang gewerkt aan het spoor. In totaal is er dan bijna 2 kilometer spoor vervangen, waarmee een start is gemaakt met het verbeteren van het spoor rondom het drukste knooppunt in Nederland. De komende jaren zullen er nog meer werkzaamheden worden verricht aan het spoor rondom Utrecht Centraal, zodat er in 2016 meer treinen van en naar Utrecht kunnen reizen.

Tot 2016 meer werkzaamheden aan spoor bij Utrecht

spoor, trein, utrecht, vertraging, werkzaamheden

Lees verder

Aanrijding blijkt achteraf een glasplaat

Afgelopen week heeft een machinist rond 22:30 uur melding gemaakt van een mogelijke aanrijding bij station Den Dolder. Later bleek dat het niet ging om een aanrijding met een persoon, maar met een glasplaat die vanaf het perron afkwam. Het is nog niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar mogelijk heeft iemand de glasplaat vanaf het perron gegooid. De trein was hierdoor ernstig beschadigd en kon niet meer verder rijden. De politie is een onderzoek gestart en vraagt ooggetuige van het incident zich te melden, zodat de schade kan worden verhaald op de dader.

Glasplaat tegen trein gegooid, waardoor treinverkeer werd stilgelegd.

aanrijding, amersfoort, glasplaat, schade, trein, utrecht

Lees verder

Zoektocht naar treinkaartje uit 1839

Het Spoorwegmuseum van Utrecht is opzoek naar een treinkaartje uit 1839. Het zou gaan om één van de 77.000 eerste treinkaartjes van de NS die volgens een woordvoerder van het Spoorwegmuseum in Utrecht in de collectie thuishoort. Het museum heeft € 25.000 over voor het treinkaartje uit 1839. Het oudste treinkaartje in de collectie van het museum stampt op het huidige moment uit 1840. Deze is een aantal jaar geleden gevonden door een inwoner uit Haarlem die hem had gevonden tussen een van zijn boeken.

Het museum hoopt dat het kaartje nog bestaat

museum, spoorwegmuseum, treinkaartje, utrecht

Lees verder

Wisselstoring bij Utrecht zorgt voor vertraging

Een wisselstoring bij Utrecht heeft afgelopen week voor een hoop vertraging gezorgd. Reizigers op Utrecht Centraal moesten rekening houden met vertragingen van een half uur tot een uur, omdat er minder treinverkeer mogelijk was rondom het station. De storing kwam op een ongelukkig tijdstip aangezien de spits net was aangebroken. Een groot aantal reizigers heeft daarom last ondervonden, maar is uiteindelijk wel op haar bestemming aangekomen. Vanaf 20:00 uur was er gewoon weer treinverkeer mogelijk en reden treinen weer volgens de normale dienstregeling.

Vertraging rondom Utrecht Centraal in de avond spits.

Amsterdam, duivendrecht, storing, utrecht, vertraging

Lees verder

Treinstel van rijdende trein spontaan losgekoppeld

Afgelopen week is een treinstel van een stoptrein tussen Zwolle en Utrecht spontaan losgekoppeld. De trein had op dat moment ruim 500 passagiers aan boord en reed in de buurt van Nijkerk. Op het moment dat het treinstel spontaan werd losgekoppeld trad het veiligheidssysteem direct in werking. Hierdoor remde het treinstel af en waren de reizigers buitengevaar. Een woordvoerder van de NS verklaarde later dat de treinstellen waarschijnlijk spontaan zijn losgekoppeld, maar dat dit nog zal worden onderzocht.

Verder heeft de NS direct extra personeel ingezet en vervangend busvervoer geregeld voor de gestrande reizigers. Zij hebben ruim een uur vertraging opgelopen, maar zijn er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zal het voorval gaan onderzoeken en de oorzaak van het incident achterhalen. Bij het ongeluk is uiteindelijk niemand gewond geraakt en de passagiers zijn verder niet in gevaar geweest.

Het treinverkeer heeft tot het eind van de morgen last gehad van vertraging, maar kon aan het begin van de middag de reguliere dienstregeling weer oppakken.

ILT, trein, treinstel, utrecht, zwolle

Treinreizigers vast op Utrecht centraal

Treinreizigers vast op Utrecht centraal

Een groot aantal van de avond reizigers op Utrecht centraal zijn afgelopen vrijdag(25 november 2011) vast komen te zitten op het station. Een korte stroom storing was de oorzaak van een daarop volgende sein en wisselstoring. Hierdoor lag het treinverkeer rondom de regio Utrecht voor lange tijd plat. Reizigers stonden in de hallen urenlang te kijken naar de informatie en storings-borden. De treinreizigers hebben ruim 2 uur stil gestaan zonder mogelijkheid tot reizen. De onderstaande afbeeldingen geven een korte indruk van de situatie die zich vrijdag avond afspeelden op het treinstation in Utrecht.

centraal, NS, seinstoring, storing, utrecht, vertraging, wisselstoring

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!