Tag: treinstel

Aanslag op trein in Pakistan

Afgelopen week hebben terroristen een aanslag op een trein in Pakistan gepleegd. Hierbij brachten zij een bom tot ontploffing, waardoor een compleet treinstel verwoest werd. Bij de aanslag kwamen 12 reizigers om het leven en zijn 30 inzittende afgevoerd met verwondingen. Het gebeurde op het traject van Quetta naar Rawalpindi bij de plaats Sibi (120 kilometer van Quetta). De grote brand heeft een hoop schade aangericht en van het treinstel is helemaal niets meer over.

Aanslag op trein in Pakistan is nog niet opgeëist.

aanslag, geweld, pakistan, trein, treinstel

Lees verder

Treinstel van rijdende trein spontaan losgekoppeld

Afgelopen week is een treinstel van een stoptrein tussen Zwolle en Utrecht spontaan losgekoppeld. De trein had op dat moment ruim 500 passagiers aan boord en reed in de buurt van Nijkerk. Op het moment dat het treinstel spontaan werd losgekoppeld trad het veiligheidssysteem direct in werking. Hierdoor remde het treinstel af en waren de reizigers buitengevaar. Een woordvoerder van de NS verklaarde later dat de treinstellen waarschijnlijk spontaan zijn losgekoppeld, maar dat dit nog zal worden onderzocht.

Verder heeft de NS direct extra personeel ingezet en vervangend busvervoer geregeld voor de gestrande reizigers. Zij hebben ruim een uur vertraging opgelopen, maar zijn er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zal het voorval gaan onderzoeken en de oorzaak van het incident achterhalen. Bij het ongeluk is uiteindelijk niemand gewond geraakt en de passagiers zijn verder niet in gevaar geweest.

Het treinverkeer heeft tot het eind van de morgen last gehad van vertraging, maar kon aan het begin van de middag de reguliere dienstregeling weer oppakken.

ILT, trein, treinstel, utrecht, zwolle

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl