Tag: treinstations

Machinist slaat treinstation over door mist

Een machinist heeft vandaag een station overgeslagen door de dichte mist die ineens op kwam zetten op het traject. Ter hoogte van Heemstede-Aerdenhout hing een dichte mist, waarop de trein langs het perron raasde. Zowel inzittende als wachtende reizigers op het perron van het station waren verontwaardigd van de actie. Een noodrem van de machinist maakte het voorval nog schokkender, waarop er massaal berichten op sociale media werden geplaatst. Het is natuurlijk te zot voor woorden en de NS heeft dan ook direct contact opgenomen met de dienstdoende machinist. Reizigers op station Heemstede-Aerdenhout hebben hierdoor last gehad van 15 minuten vertraging en gelukkig had het voorval verder geen ernstige gevolgen.

Machinist de mist in

Machinist gaat de mist in! “Machimist!”

machinist, Trein Heemstede, trein nieuws, Trein vertraging, treinstations

Treinen slaan veel treinstations over in 2013

Ook in 2014 is weer een groot aantal treinstations overgeslagen. Uit een rapport van Minister Mansveld zou blijken dat er in totaal 3163 keer een treinstation is overgeslagen. Dat zou ongeveer 6% minder zijn dan in 2013, maar het is nog steeds teveel volgens Minister Mansveld. Daarom is zij in de nieuwe afspraken voor 2015 nog strenger naar de NS toe, waardoor het aantal drastisch zou moeten verminderen. De NS heeft minder bevoegdheid om een station over te slaan, terwijl het in sommige gevallen de minst erge oplossing is. Volgens Minister Mansveld is het in sommige gevallen de ‘minst erge’ oplossing, waardoor ervoor wordt gekozen. Toch blijkt dat sommige stations te vaak worden overgeslagen waar duizenden reizigers jaarlijks de dupe van zijn. Zo werd station Nijmegen bijvoorbeeld 252 keer overgeslagen wat natuurlijk niet normaal is. In 2013 was het ook al het geval op het traject van Arnhem naar Nijmegen en daarom moet er dringend aan worden gewerkt op dit traject.

NS Bezuinigingen

Samen met ProRail werkt Mansveld aan een oplossing voor het probleem. Momenteel wordt er gewerkt aan een plan om de InterCity’s op problematische trajecten te schrappen, waardoor er meer Sprinters kunnen rijden op het traject. Hierdoor zou de capaciteit omhoog gaan en het aantal overgeslagen stations moeten verminderen.

{mymaplocation id=42,43,46,47,355 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Afspraken NS, Minister Mansveld, Overgeslagen stations, trein nieuws, treinstations

Huisarts op station Den Haag Centraal

Op Den Haag Centraal is het tegenwoordig mogelijk om even snel naar de huisarts te gaan. Sinds april is CareToGo gevestigd bij het station waar reizigers zonder afspraak gewoon kunnen binnen wandelen. Op deze manier kunnen zij even snel advies en zorg krijgen, waarna een rapport naar de persoonlijke huisarts kan worden verstuurd. Het kan uiteraard ook anoniem blijven, maar het lijkt de drempel bij veel passagiers weg te nemen. Voor veel mensen kost het teveel tijd/moeite om even langs te gaan bij de huisarts, maar als je er toch langs loopt is het natuurlijk ideaal!

Natuurlijk kan er ook gewoon een afspraak gemaakt worden via de telefoon of website. Houdt er wel rekening mee dat de kliniek bedoeld is voor korte behandelingen/afspraken, zoals wond behandelingen, oren uitspuiten, acute klachten, soa test, hoesten en diarree. De kliniek houdt net als elke huisarts een dossier bij, waarna er kan worden gekozen om deze door te sturen. Wanneer iemand naar het ziekenhuis moet wordt hij eerst doorverwezen naar zijn eigen huisarts, omdat deze al een dossier vanaf het begin heeft opgebouwd.

Trein

 

Den Haag Centraal, Huisarts op stations, Trein Den Haag, trein nieuws, treinstations

Treinstations in Almere worden bewust overgeslagen

Het komt regelmatig voor dat een station wordt overgeslagen, zodat de verloren tijd wordt ingehaald. Jaarlijks zijn echter honderden reizigers de dupe van dit soort praktijken, omdat ze worden achtergelaten op het perron of niet kunnen uitstappen op het gewenste station. Daarom heeft Minister Mansveld voor komend jaar (2015) afspraken gemaakt met de NS om geen treinstations meer over te slaan.

Mansveld

Minister Mansveld houdt nauw contact met de NS.

Ook in Almere en omstreken worden er regelmatig stations overgeslagen. Zo hebben wij een lijst gemaakt van stations in Almere en omstreken met het daarbij behorende aantal dat het station is overgeslagen.

Almere Oostvaarders21
Almere Centrum20
Almere Parkwijk9
Almere Buiten8
Almere Muziekwijk6
Almere Poort6
Lelystad Centrum3
Dronten1

{mymaplocation id=254,22,252,23,413 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Afspraken NS, almere, Minister Mansveld, Overgeslagen stations, treinstations

Brand op station Charing Cross bij Londen

Afgelopen week werden reizigers in Londen flink wakker geschud door een vuurbal die door de treintunnel raasde. Ruim 50 inzittende en 50 wachtende reizigers op het perron waren bang voor een bomaanslag op het station en sloegen direct op de vlucht. Een vrouw schreeuwde dat het om een bom ging en dat iedereen de trein moest verlaten, waarop de passagiers massaal op de vlucht sloegen. Personeel attendeerden de reizigers erop dat zij terug moesten, maar niemand gaf hier uiteraard gehoor aan.

Het station stond binnen enkele minuten helemaal blauw en de treinreizigers zochten hun uitvlucht via de trappen. In de eerste instantie werd er gevreesd voor een terroristische aanslag, maar later bleek het om een defecte rails te gaan. De politie heeft een aanslag dan ook uitgesloten, nadat het personeel van de spoorwegen aangaf dat de brand is ontstaan door kortsluiting in de bedrading. Er zijn uiteindelijk geen gewonden gevallen, wel moesten 2 personen worden behandeld door ambulancepersoneel en kwam 1 reiziger er vanaf met een paniekaanval.

Trein nieuws

Buitenlands trein nieuws dat je raakt!

trein Londen, trein nieuws, treinreizigers, treinstations, Treintunnel

Stations in Flevoland worden overgeslagen

Afgelopen week heeft staatssecretaris Mansveld een brief geschreven aan de Tweede Kamer, waarin staat vermeld hoe vaak een treinstation wordt overgeslagen. Hierin is te zien dat treinstations in Flevoland 58 keer zijn overgeslagen en de reizigers op station Oostvaarders het vaakst de dupe zijn geweest. Station Oostvaarders is 20 keer overgeslagen en station Dronten slechts 1 keer. Toch mogen de treinstations in Flevoland nog van geluk spreken, want in Gelderland zijn reizigers in het afgelopen jaar ongeveer 1100 keer de dupe geweest!

flevoland, mansveld, stations, trein, treinstations

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!